FORMACIÓ

El nom de l'art contemporani

La Universitat d'Alcant dedica una càtedra a Antoni Miró - Els ajuntaments d'Alcoi i Otos cooperen en el projecte

lunes, 01 de junio de 2015
Antoni Miró, amb els responsables municipals i universitaris.
Antoni Miró, amb els responsables municipals i universitaris.

El saló de plens de l'Ajuntament d'Alcoi va acollir el dijous la presentació de la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró. L'acte el van presidit l'alcalde de la localitat, Antonio Francés; el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; Román de la Calle, president de l'Acadèmia de Belles Arts Sant Carles, i Enric Balaguer, director de la Càtedra.

Durant l'acte de presentació, es va elogiar la iniciativa de la Universitat d'Alacant per haver creat un “instrument vàlid per a poder dialogar, analitzar i reflexionar a propòsit de l'art contemporani des d'una perspectiva multidisciplinar i comparatística”. De la Calle ha destacat la Càtedra com “una eina que ens permet abordar la realitat de l'art contemporani sense la perspectiva habitual amb què s'aborden les disciplines artístiques; al contrari, podem fer-ho en el moment en què aquest interactua amb el seu entorn”.

Per la seua banda, l'alcalde, Antonio Francés va assegurar que “Alcoi no podia restar al marge d'una iniciativa com aquesta, que posa en el centre d'atenció un artista cabdal per a entendre l'Alcoi i el món de les darreres dècades”. Francés va explicar que “si ja hem col·laborat amb Antoni Miró, ara que el diàleg amb la resta d'institucions esperem que siga més constructiu, segur que ho farem encara més i millor”.

En la seua intervenció, el rector va recordar que “aquesta aventura començava ara fa un any, i ara és l'hora de l'art”, i destacà el caràcter professional d'aquesta iniciativa que té com a objectiu “reflexionar al voltant de l'art que es crea avui en dia, del seu significat i fer-ho sense límits i des d'una perspectiva comparativa”. Un projecte que té com a eix central “la figura d'Antoni Miró, un artista alcoià, valencià i universal que representa els valors d'identitat i culturals de la nostra societat”.

El director de la Càtedra, Enric Balaguer, explicà les línies estratègiques de treball, com el curs d'estiu que acollirà el campus entre el 7 i el 8 de juliol Art i societat. L'obra i el gest en Antoni Miró. La presentació de la Càtedra comptà amb les actuacions del cantautor Feliu Ventura i, posteriorment, per a tancar l'acte, del Quartet Mare Nostrum de la Universitat d'Alacant, que va interpretar, entre d’altres, La Muixeranga. La trobada va servir perquè el rector, l'alcalde i el mateix artista signaren el conveni de col·laboració per a impulsar les accions de la Càtedra, de la qual també forma part l'Ajuntament d'Otos.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content