CAMPANYA

2.500 signatures per que els fills per cesària no es separen de les mares en nàixer

La campanya de recollida de suports continua per part del col.lectiu De Mare a Mare i l'Hospital Verge dels Lliris

miércoles, 03 de diciembre de 2014
Entrega de signatures
Entrega de signatures

L’Associació De Mare a Mare ha portat a terme als darrers mesos una campanya de recollida de signatures per reclamar que en casos de naixement per cesària a l’Hospital Verge dels Lliris de la nostra ciutat el nadó no siga separat de sa mare, facilitant el contacte pell amb pell entre bebè, mare i pare en el moment de nàixer, d’acord a protocols que ja s’apliquen a un gran nombre d’hospitals de tot l’Estat i també del territori autonòmic.

La campanya, que encara continua en marxa, ha arreplegat un total de 911 signatures en paper, a les que s’han d’afegir 1.521 recollides en la plataforma on line ‘peticionpublica.es’, i altres 250 a la plataforma digital ‘change.org’. En total, es van lliurar ahir 2.682 signatures al registre del Departament de Salut d’Alcoi al Centre de Salut La Plaça, per a que siguen remeses a la Conselleria de Sanitat per tal que s’habilite aquest protocol que s’ha  demostrat molt beneficiós per la salut dels nadons.

Des de l’Associació, a més de signatures, també s’ha recollit informació sobre el tema per difondre-la entre els agents implicats. També disposen de recolzaments de diferents estaments relacionats amb la salut, entre ells el del personal d’Infermeria de les unitats de Maternitat i Pediatria de l’Hospital de Dénia, on sí es garanteix aquest contacte pell amb pell i que el nadó estiga amb sa mare i son pare durant els primers moments de la seua vida.

La portaveu de l’entitat Rosana Gadea indica que “són molts els hospitals espanyols que han adaptat el protocol: 12 de Octubre de Madrid, Màlaga, Torrejón, Puerta de Hierro de Majadahonda... Però també els hospitals Universitari d’Elx i Marina Salud de Dénia, dins de la nostra comunitat autònoma. No entenem com l’Hospital d’Alcoi encara no ha adoptat aquest protocol. De fet, responsables del servei de Dénia s’han mostrat estranyats de que encara se separe als bebés de les mares als hospitals del nostre territori. Per això, reclamem tant a la Conselleria com als responsables del Departament de Salut que facen el possible per habilitar el servei”.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content