EDUCACIÓ

7.000 estudiants d’Alcoi es poden acollir a les ajudes als llibres de text

L'Ajuntament s'ahdereix al pla impulsat per la Generalitat, però amb amenaça de boicot per part de la Diputació, que ha d'aportar el 33% dels fons

miércoles, 02 de septiembre de 2015
El president, Ximo Puig, amb el conseller i representants de la comunitat educativa.
El president, Ximo Puig, amb el conseller i representants de la comunitat educativa.

L’Ajuntament d’Alcoi ha confirmat la seua adhesió al pla d’ajudes als llibres de text anunciat aquest dimarts pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i que estarà sufragat pel Govern valencià, les diputacions i els ajuntaments. L’ajuda, de 200 euros, vol aconseguir que els llibres siguen gratuïts.

L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha manifestat que “l'Ajuntament aportarà el 33% del cost d'aquest programa que garantirà la gratuïtat dels llibres de text a prop de 7000 estudiants alcoians”. Francés ha destacat la necessitat d'una mesura que constitueix “una vertadera aposta per l'educació i per la igualtat d'oportunitats, en uns moments en els quals les famílies necessiten de tot el suport de les administracions públiques”.

El regidor, tanmateix, ha mostrat la seua “preocupació i indignació” per la negativa del PP a la Diputació d'Alacant a sumar-se a aquesta proposta. Eixa decisió “podria posar en risc que els alcoians i el conjunt de la ciuatadania de la província d'Alacant puguen beneficiar-se de la gratuïtat dels llibres de text”. Per a Francés, "aquesta postura demostra una vegada més que el PP ha estat sempre en contra dels avanços socials i de les conquestes de drets, però esperem que recapaciten i la Diputació aporte els fons que li corresponen perquè els ciutadans no li perdonarien un boicot al programa".

Les famílies rebran 200 euros per la compra dels llibres de text: els pares que hagen comprat els llibres hauran de guardar la factura per a presentar-la abans del final del primer trimestre als ajuntaments, els qui gestionaran la devolució de 100 euros. En el mes de juny, les famílies retornaran al col·legi els llibres que estiguen en bon estat i rebran 100 euros més. A més, amb la devolució dels llibres s'iniciarà la creació d'un banc de llibres públic, gestionat per la comunitat educativa dels col·legis, perquè les famílies puguen adquirir els llibres per al següent curs escolar de forma gratuïta. Amb aquest pla, assenyala l’Ajuntament, es pretén implicar tant a pares com a alumnes en la cura del material escolar ja que a final de curs es retornaran els llibres al centre.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content