TROBADA

8.000 persones unides per l’ensenyament en valencià

Escola Valenciana reivindica un nou model educatiu amb més qualitat i més presència de la llengua

martes, 09 de junio de 2015
Moment de la Trobada./ ESCOLA VALENCIANA
Moment de la Trobada./ ESCOLA VALENCIANA

La Trobada d’Escoles en Valencià de L’Alcoià i El Comtat va reunir el dissabte a unes 8.000 persones, segons els organitzadors. És una xifra de participació que ha contribuït a aconseguir que, al llarg del País Valencià, les trobades hagen reunit a més de 220.000 persones. “El balanç d’assistència de les Trobades 2015 ha estat històric”, comenta el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, “amb més de 220.000 persones que han donat suport al model de l’escola que volem, el document que Escola Valenciana ha presentat als partits polítics valencians i que esperem que siga una de les bases per a la reconstrucció del model educatiu que ens mereixem”.
La trobada comarcal es va celebrar per primera vegada als municipis de La Canyada i Camp de Mirra, que durant una jornada van triplicar la seua població. Professorat, famílies, alumnes, col·lectius locals i comarcals, així com entitats es van reunir per a reivindicar la reconstrucció de l’escola, de qualitat i en valencià “que cal iniciar de cara al curs que ve”.
Francesc Gisbert, president de la Coordinadora de L’Alcoià i El Comtat  ha comentat: “El Camp de Mirra i la Canyada han sabut sumar esforços, municipals, de les ampes i dels centres, de desenes de comerços i empreses, per dur endavant aquesta festa per la llengua. Ens hem coordinat perfectament, tota una demostració del treball d’equip continuat pel valencià”.

Vora 50 tallers dels centres educatius, públics i concertats, i més de vint paradetes d'editorials i associacions, es van sumar a activitats prèvies com ara exposicions sobre toponímia, una xarrada sobre el mestre i escriptor Carles Salvador, contacontes, representacions parcials del Tractat de Mirra i l'Auto dels Reis Mags, un correfoc a càrrec dels dimonis de Beneixama i un concert de música en valencià per tancar la nit, amb els grups Notes Soltes, Trocamba Matanusca i Burumballa. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content