ESTUDI

AIJU analitza 170 productes en la Guia del Joguet

L'institut del joguet estrena una aplicació per a dispositius mòbils

martes, 18 de noviembre de 2014
El conseller Buch, amb responsables de la patronal del joguet i d'AIJU.
El conseller Buch, amb responsables de la patronal del joguet i d'AIJU.

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha assenyalat que la guia del joguet 3.0. d'AIJU "és el millor instrument d'ajuda a pares i consumidors per a l'elecció de joguets, ja que està basada en criteris de qualitat, estudis psicopedagògics i proves amb usuaris". "De fet, esta guia és resultat del treball col·lectiu fet per empreses i fabricants, escoles infantils, ludoteques, experts en seguretat, pediatria, discapacitat i un centenar de famílies", ha explicat. 
Buch s'ha manifestat així en l'acte de presentació de la Guía AIJU 3.0 2014-2015 que enguany arriba a la seua 24a edició, en la qual han participat 36 grups d'empreses jogueteres, i s'han estudiat 170 joguets dels quals se n'han esmenat un total de 145. El conseller també ha destacat la clara aposta que fa esta guia per "la innovació i les noves tecnologies". En este sentit, ha assenyalat que "qualitat i innovació són dos atributs que fan el joguet de la Comunitat Valenciana diferenciador respecte a altres fabricats en l'exterior". 
"Des de la Generalitat treballem des de fa diversos anys per a recuperar el protagonisme de la indústria en el conjunt de l'activitat econòmica", ha explicat Buch. Per a això, "hem posat en marxa diversos plans o estratègies encaminades a enfortir el sector industrial de la Comunitat Valenciana, posant l'èmfasi en la innovació i en la internacionalització empresarial". 
En este sentit, ha destacat "l'Estratègia de Política Industrial posada en marxa a mitjan de l'any passat, un instrument d'acció fonamental que comptarà amb un pressupost per al pròxim exercici de 212 milions d'euros, un 2,2% més que l'any anterior". 
La Guía AIJU 3.0 2014-2015 (www.aiju.info) continua sent l'única existent en el context espanyol avalada per institucions de consum en què només es recomanen productes que han superat estudis pedagògics i d'usabilitat que inclouen proves amb usuaris. 
Esta guia evoluciona segons les opinions de les famílies que, amb les seues aportacions, ens indiquen les millores que s'hi han d'incorporar any rere any.  Enguany, com a novetat, compta amb continguts diferencials, tenint en compte les noves tendències internacionals en psicopedagogia del desenrotllament infantil i ens indica com és d'important el paper de les emocions en els xiquets. 
A més, entre els nous continguts que figuren en la guia per primera vegada es troba l'App Guía AIJU, que augmenta la interactivitat amb els usuaris i permet enllaçar a continguts multimèdia externs. Disponible per a tots els dispositius. Primera i única App-Guía del mercat europeu. 
També disposa de nous efectes espectaculars per a xiquets i adults en les portades, contraportades i portadelles (sorpreses i jocs per als més menuts que podrem visionar en pantalla de gran format en la presentació de la guia als mitjans de comunicació).  La guia accentua l'enfocament tecnològic multiplataforma dels dos últims anys. En este s'inclouen continguts que ja han aparegut en altres edicions com a locucions: textos parlats, per a xiquets amb discapacitat i xiquets que no saben llegir. Aplicació gratuïta JOC-AR (Aiju) per a escoltar les locucions dels textos o l'App Encuentra el juguete perfecto: per a portar-la sempre a mà en els dispositius mòbils.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content