MEDI AMBIENT

Alcoi amplia amb 16 parcel·les l’oferta d’horts socials

L'Ajuntament obri un termini de 20 dies per rebre propostes d'ús i ocupació

miércoles, 18 de marzo de 2015
Nous horts socials al barri de Batoi.
Nous horts socials al barri de Batoi.

L’Ajuntament d’Alcoi oferta enguany 16 noves parcel·les com horts socials ecològics: 9 a la Zona Nord i 7 al barri de Batoi. Els primers 9 són horts ubicats junt a l’amfiteatre de la Zona Nord, en passar els seus actuals titulars a la zona de Mascarella de Ferran. Les altres 7 són de nova construcció: s’estan habilitant al parc de Batoi, junt a la pista de skate, on s’ubicaran un total de 10 nous horts. 3 d’aquests nous horts no seran adjudicats, ja que han estat reservats per al seu ús per part d’alguna entitat o associació local.

Per a optar a la gestió d’aquestes parcel·les hi ha un termini de 20 dies per presentar la sol·licitud -amb tota la documentació necessària- al Departament de Medi Ambient (C/Pintor Casanova, 10- antic C/Major, 10, d'Alcoi)- en  horari de 9 a 14h. Posteriorment, se celebrarà, com és habitual, el sorteig de les parcel·les entre les persones que hagen presentat correctament la seua documentació.

Amb aquestes noves parcel·les, l’Ajuntament passa a disposar de 52 horts socials. Aquesta setmana, a més, comencen les visites de centres educatius als diferents horts de la ciutat, en el context del Programa d’Educació Ambiental que porten a terme les regidories de Medi Ambient i Educació. El projecte, així, compleix un altre objectiu dins la seua filosofia: el de la difusió de valors educatius i didàctics entre els escolars de la ciutat.

Els horts socials ecològics van ser impulsats seguint un concepte d’urbanisme ecològic, com és de la "complexitat" o "funcionalitat". Tal i com explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “la creació dels horts socials el que persegueix fonamentalment és augmentar els usos socials dels espais públics urbans. A més usos, més relacions socials i alhora més diverses (entre grups socials de diferent origen), major circulació d'informació sobre temes diferents, augmenta el coneixement entre les persones que formen part d'un barri, d'una ciutat i per tant milloren altres aspectes com ara l'econòmic, el respecte i recolzament mutu, l'associacionisme, etc. A més, també aporten una sèrie de beneficis socials per a les persones adjudicatàries, com ara les persones majors: els aporten una activitat, donen sentit a algunes hores de la seua vida amb dinàmiques actives, passen a tenir una ocupació... I una cosa semblant ocorre amb les persones aturades: poden dedicar molta part del seu temps a fer una activitat que, a més, és productiva (autoconsum per a casa). A més, l'activitat agrícola és una ajuda psicológica important que ajuda a pal·liar l’angoixa que poden patir en no trobar feina en el context socioeconòmic en què ens trobem”.

El regidor destaca que “el projecte d’horts socials ecològics s’ha consolidat tal com preveiem quan el vam posar en marxa, i hui per hui tenim ja diversos espais a la ciutat que s’han posat en valor i s’estan aprofitant per al conreu d’hortalisses, sense productes químics i amb total respecte pel medi ambient. Esperem que la demanda continue sent alta, i continuarem treballant per habilitar noves zones per a aquest ús”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content