Alcoi fomenta Llars Verdes

Inicia un projecte per promoure les pràctiques respectuoses amb el medi al context domèstic i les activitats quotidianes

lunes, 29 de septiembre de 2014
Logotipo del proyecto Llars verdes.
Logotipo del proyecto Llars verdes.

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha adherit al programa Llars Verds promogut pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, que començarà a desenvolupar-se a la nostra ciutat a partir el proper mes d’octubre. Llars Verdes és un projecte educatiu dirigit als ciutadans i ciutadanes amb l’objectiu de mostrar-los les implicacions ambientals que tenen les accions diàries que duen a terme en les seues llars i en la seua vida quotidiana i com poden aconseguir que aquestes siguem el més respectuoses possible amb el medi ambient.

En aquest sentit, el programa Llars Verdes impulsa i tracta d'estendre entre els ciutadans i ciutadanes la cultura de la sostenibilitat en la gestió de les seues llars, fonamentada en el principis de l'estalvi en els consums d'aigua i d'energia, en el consum responsable, i en la reducció en la generació de residus, així com en la seua reutilització i separació per al seu posterior reciclat o valorització. En aquest camí, s'anima les famílies participants a assumir canvis de comportaments en els seus hàbits quotidians, de manera que la relació amb el medi ambient siga més sostenible.

Llars Verdes es desenvolupa a través de quatre tallers formatius gratuïts d'una duració aproximada d'una hora cadascun d'ells, i de dues reunions, una d’inici i altra de cloenda, dirigits a persones adultes i/o famílies amb sensibilitat per la problemàtica ambiental. A les persones assistents se'ls obsequiarà amb un ‘kit d'estalvi i eficiència’ composat, entre altres, per un bombeta de baix consum, un airejador per a l'aixeta, reductor del cabal de la dutxa, eliminador de l'stand by, llanterna solar, embut per a l'oli usat de cuina i una Guía práctica de la energía.

Més avall es detalla el calendari previst de la realització dels tallers. L'horari dels tallers serà a les 17.30h. Les persones interessades hauran de presentar emplenat el full d’inscripció en el departament de Medi Ambient (C/ Major, 10) o bé remetre’l per correu electrònic a medi_ambient@alcoi.org. El termini d'inscripció en el programa finalitza el 10 d'octubre de 2014.

Amb tot, el dimarts 14 d’octubre a les 18 hores tindrà lloc a la Sala Ágora la reunió inicial per explicar amb detall els objectius i calendari del projecte Llars Verdes. Cal destacar que la reunió comptarà amb servei de ludoteca per als més menuts.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló destaca que el programa “creiem que és molt interessant per a la ciutadania en general, perquè tots podem aprendre a posar en pràctica hàbits que contribuisquen a millorar la salut del planeta i, per tant, també el nostre entorn. Però és especialment important per a les famílies, per a que els xiquets i xiquetes siguen conscients de la necessitat de promoure la sostenibilitat i el respecte per la natura i el medi a partir de la pràctica més immediata i quotidiana, a la pròpia casa. No tenim dubte que és una bona iniciativa promoguda des de Conselleria i a la qual ens hem adherit esperant que tinga una bona resposta entre els alcoians”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content