ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

Alcoi obrirà una oficina Prop per facilitar tràmits i gestions

La Generalitat Valenciana autoritza a l’Ajuntament l’obertura d’una de les oficines d’aquesta xarxa

viernes, 06 de febrero de 2015
Ayuntamiento de Alcoy
Ayuntamiento de Alcoy

La Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi l’obertura d’una oficina Prop, que té com a objectiu facilitar informació als ciutadans i ciutadanes sobre tràmits o procediments de tota l’administració pública. Des de l’inici de la legislatura, el Govern local havia sol·licitat amb insistència aquest servei, i aquesta mateixa setmana s’ha confirmat la concessió de l’oficina.

Les oficines Prop presten diversos serveis, entre els quals destaca que permeten realitzar qualsevol tràmit o gestió davant l’Administració, ja siga de l’Estat, autonòmica o local. A més, faciliten als ciutadans informació general sobre qualsevol tràmit o procediment que puga o haja de realitzar-se davant de l’administració de l’Estat de la Generalitat o de l’Ajuntament, com també sobre les ofertes d’ocupació pública; faciliten de forma gratuïta impresos oficials per a iniciar o realitzar tràmits o procediments de manera que aquests puguen completar-se en una sola visita; informació sobre l’estat de tramitació d’expedients relacionats amb subvencions de plans d’habitatge, targetes de transport, o càlcul de l’impost de transmissions de vehicles; informa sobre l’organització, les competències, l’adreça, el telèfon, el fax i el correu electrònic de les unitats administratives, com també sobre els horaris d’atenció i el registre de documents; organitza, a través d’un sistema informatitzat, l’assignació de torns d’atenció de manera que es minimitza el temps d’espera i es garanteix el direccionament correcte dels ciutadans a qualsevol de les unitats administratives autonòmiques i, si és el cas, municipals, que es troben ubicades en l’oficina; facilita als ciutadans i ciutadanes, a través del registre municipal instal·lat en l’oficina mateixa, la presentació i el registre dels documents dirigits a la Generalitat, a l’Administració de l’Estat o a l’Ajuntament en què es troba; permet la consulta del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV); i, a més, permet la subscripció al Servei d’Alertes de la Generalitat.

L’alcalde Toni Francés explica que “després de quatre anys d’insistència hem aconseguit l’autorització per obrir aquest servei a la ciutat. Per als ciutadans d’Alcoi i de les nostres comarques serà molt important disposar d’aquest sistema de l’Administració, ja que no necessitaran anar a altres ciutats per a fer molts tràmits i gestions que fins ara, en no disposar d’aquesta oficina Prop, no es podien fer ací. Empresaris, professionals i ciutadania en general tindran a mà un servei que els permet la tramitació directa de qualsevol expedient davant l’administració, el que encara reforça més la capitalitat d’Alcoi respecte a les comarques del nostre voltant. Podem dir que era un greuge per a la ciutat no disposar d’aquest servei, que fa anys que funciona a altres localitats fins i tot de menys habitants, i ara per fi tindrem al nostre abast aquesta oficina”.

L’Ajuntament habilitarà dependències per acollir l’oficina, i una de les possibles ubicacions serà l’antiga Tourist-info, al carrer Sant Llorenç; a més, nomenarà un director o directora de l’oficina. La resta de personal, dos administratius, seran aportats per la Generalitat. La previsió d’obertura, a falta d’alguns tràmits per completar, és de que en aproximadament un mes puga començar a prestar servei.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content