GESTIÓ MUNICIPAL

Alcoi renuncia a inversions per a pagar despesa corrent

El Govern critica al PP i Compromís per haver bloquejat els comptes de 2015

martes, 21 de abril de 2015
L'alcalde i els tinents d'alcalde, durant una sessió plenària.
L'alcalde i els tinents d'alcalde, durant una sessió plenària.

Al plenari del mes de març el govern d’Alcoi va presentar per a la seua aprovació el pressupost municipal. Un pressupost per 50 milions d’euros que incrementava en un 10% les partides per a benestar social, creant nous programes d’atenció a les famílies amb majors necessitats i en un 15% la de promoció econòmica amb projectes d’inversió als polígons industrials i programes de recolzament al nostre teixit empresarial. A mes els pressupost contemplava partides importants com les inversions aprovades als pressupostos participatius, millores dels espais públics, del patrimoni, millores d’instal·lacions esportives, i nous programes culturals.

A més el superàvit de 5 milions d’euros de 2014 junt a la reducció del deute municipal i la reducció del pago a proveïdors a 20 dies permetia per primera vegada poder destinar eixe superàvit a inversions i projectes complementaries al pressupost.

Este pressupost va ser rebutjat pel PP i Compromís, sense haver fet cap proposta, cap esmena, ni cap critica al pressupost, amb l’únic argument que faltaven només dos mesos per a les eleccions i això corresponia ja a la nova corporació.

Al plenari d’aquest dilluns s’ha aprovat sense oposició de Compromís, ni del PP, una modificació de crèdit per destinar els 5 milions d’euros superàvit de 2014, i així garantir el normal funcionament de la ciutat. “Superàvit que del que destinarem 1,6 milions a amortitzar anticipadament préstecs (per imperatiu legal), 2,1 milions d’euros per a pagar les subvencions a totes les entitats socials, esportives, culturals i 1 milió d’euros per completar partides corresponents a contractes com el PGOU, funcionament del complex esportiu Eduardo Latorre” ha explicat l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés.

“S’ha demostrat que els arguments que van utilitzar tant PP com Compromís eren totalment falsos, i que només perseguien un interès electoralista i no defensar el que era millor per a Alcoi”, ressalta Francés, que ha afegit que, “Per no voler aprovar el pressupost de 2015 ara hem tingut que destinar el superàvit de 2014 a despeses corrents de funcionament de la ciutat i no a inversions o projectes nous que complementaren el pressupost. Perdent al 2015 una gran oportunitat d’inversió que la bona gestió del govern municipal havia permès”.

“Hui PP i Compromís han quedat en clara evidencia, la seua irresponsabilitat i la falsedat dels seus arguments i Alcoi ha perdut més de 3 milions d’euros que la futura corporació municipal hagués pogut aprofitar, però han valgut més els interessos partidistes, que el benestar de la ciutadania”, conclou Toni Francés.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content