PROJECTE

Alcoi vol ser campió mundial d'idees

Competeix en creativitat amb 32 ciutats d'arreu del món

martes, 21 de abril de 2015
Promotors del projecte Idees World Cup.
Promotors del projecte Idees World Cup.

Alcoi és una de les 33 ciutats que participaran dimarts 21 d’abril a la iniciativa Ideas World Cup, un campionat mundial d’idees al qual se sumen grans ciutats de 13 països diferents, que simultàniament celebraran diferents actes per aconseguir que els seus habitants llancen les millors idees.

En nom de l’equip organitzador, el consultor informàtic Pedro Mondéjar destaca que la participació d’Alcoi ja és una fita important, ja que és la ciutat amb menys població de quantes concorren: “Participen capitals mundials com Rio de Janeiro, Perth, Cape Town, Madrid, Bogotá, Quito o México DF, entre d’altres, i des d’un primer moment ens vam voler afegir perquè ja pel fet de participar, Alcoi se situa en un mapa de projecció internacional. A més, dins les activitats que s’estan organitzant arreu del món, som un dels llocs amb major dinamisme, perquè estem preparant un muntatge que volem que compte amb la participació de tota la ciutadania i que siga una iniciativa oberta, plural i a la qual tothom pot sumar-se”.

Així, dimarts 21 des de les 10 del matí i fins a les 20 hores s’instal·laran 2 carpes al Passeig de Cervantes: en una d’elles, hi haurà el punt de recollida d’idees: “Tot aquell que tinga una bona idea, la que siga, que vinga i l’explique al món. No té per què ser un projecte econòmic ni una idea empresarial: és un campionat obert a tot tipus de bones idees, i encara que a priori puguen semblar disbarats, no tenen per què ser-ho”. A l’altra carpa, hi haurà diferents activitats lúdiques i divulgatives: des de una classe de tai-txi fins a un brain-storming, passant per un taller de risoteràpia o xarrades sobre energia. Part d’aquestes activitats seran, a més, retransmeses per internet en directe a tot el món, “i a més es pretén que les ponències i intervencions servisquen també per estimular noves i bones idees que vagen al concurs”. Mondéjar subratlla que “els alcoians sempre hem presumit del nostre enginy, i al llarg de la història hem demostrat la nostra creativitat per superar les dificultats amb què ens hem trobat. Ara tenim la millor oportunitat per mostrar aquest talent al món, difonent les nostres bones idees en un format que ens obri finestres als cinc continents”.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia també anima a tota la ciutadania a sumar-se a aquesta iniciativa i acostar-se a Cervantes “a aportar les seues bones idees i a gaudir del talent alcoià i de les idees que generem entre tots. A banda d’aquesta celebració mundial, creiem que poden sorgir bons estímuls per al futur de la ciutat. I és que el sentit final d’aquesta iniciativa és que les bones idees per al futur d’Alcoi puguen prosperar, de forma que tenim el compromís amb els organitzadors de la iniciativa d’assumir les bones idees que sorgisquen d’aquesta jornada per a que puguen convertir-se en realitat”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content