BALANÇ

Augmenta un 5% la roba usada recollida per Cáritas a Alcoi

El servei, que es reforça, amb un nou treballador, acumula més de 88 tones durant la primera mitat del 2018

miércoles, 29 de agosto de 2018
La quantitat de roba usada recollida per Cáritas ha augmentat un 5% durant el primer semestre
La quantitat de roba usada recollida per Cáritas ha augmentat un 5% durant el primer semestre

El sistema de recollida de roba usada i residus tèxtils a Alcoi ha gestionat 88.647 quilos durante la primera mitat de l'any 2018. Segons les dades presentades per la Regidoria de Medi Ambient, durant els mateixos mesos de l’any anterior va ser un total de 83.717 quilos, un 5% menys. El servei, gestionat per Càritas i que va suposar fa dos anys la creació de tres llocs de treball per a persones amb difícil inserció laboral per pertànyer a col·lectius desafavorits i que s’encarreguen de l’arreplegada i tractament de la roba.

Aquests llocs de treball es van sumar als tres que ja tenia l’entitat adscrits al projecte i des d’aquest estiu han incorporat un educador social, formant part de l'equip d'acompanyament tindrà com a missió promoure l'adquisició i millora de les competències en l'àmbit tècnic professional, realitzant el seguiment individual de les persones participants en els programes d'inclusió, així com de programar i avaluar les activitats a desenvolupar.

Aquesta persona, assenyalen fonts municipals, serà el nexe entre els diferents agents de l'organització. A més durà a terme la gestió de l'estratègia empresarial d'Alcoi, coordinació dels centres de treball, la plantilla íntegrament, coordinar les diferents activitats, buscar aliances i gestió de contractes públics amb Ajuntaments i empreses claus.

Amb aquest servei el tèxtil arreplegat passa per un procés integral de selecció i tractament a través de Koopera, servicios ambientales. S'encarreguen de sotmetre'l a un procés de classificació en el qual els resultats de tèxtil reutilitzat i reciclat siguen els màxims possibles.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez destaca que "Alcoi és una ciutat solidaria i compromesa amb el medi ambient, any rere any veiem com augmenta el nombre de quilos de roba depositada als 35 contenidors que estan distribuïts per tota la ciutat". Martínez explica que "amb la recollida de roba i calçat, la reutilització d'aquestes peces i la seua posterior venda en les botigues Koopera, ajudem a minimitzar el canvi climàtic, ja que aquestes recollides suposen reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera, i també apostem per projectes socials, tornant a la societat la seua solidaritat". 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content