Benilloba protesta pel maltracte d'Europa als refugiats

L'Ajuntament arria la bandera de l'UE en protesta per l'acord amb Turquia per l'expulsió d'asilats

jueves, 17 de marzo de 2016
L'alcaldessa baixa la bandera europea a l'Ajuntament.
L'alcaldessa baixa la bandera europea a l'Ajuntament.

La bandera de la Unió Europea a Benilloba oneja a mitja asta després que el ple municipal aprovés per unanimitat, amb els vots de Compromís, el Partit Popular i de l'edil socialista, impulsora de la iniciativa, en senyal de protesta pel preacord al que han arribat els estats membres amb Turquia per l'expulsió de refugiats del territori comunitari.

La bandera a mitja asta simbolitza la preocupació per la resposta que estan donant els líders europeus a la crisi humanitària sense precedents que viu Europa i que s'ha desviat de manera substancial dels primers posicionaments oficials, on l'acollida i el repartiment de les persones que arriben a les nostres fronteres fugint de la guerra i la barbaries era la doctrina oficial.

El ple ordinari celebrat aquest dimecres 16 de març també ha aprovat per unanimitat la moció de Compromís que demana mancomunar el servei de recollida d'animals entre els diferents municipis de la comarca i les Mancomunitats de l'Alcoià-el Comtat i el Xarpolar. Segons el portaveu de la coalició, Germán González, "el servei que ara tenim no ofereix prou qualitat als municipis a l'hora de capturar i fer-se càrrec dels animals i trobe que, entre tots, podríem crear un servei que respongués d'una forma més efectiva a les nostres necessitats".

Els grups de Compromís i PSPV també van rebutjar una proposta presentada pel grup municipal popular referent a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi. El text demanava l'execució de la segona fase d'ampliació del mateix paralitzada des de fa 20 anys. El text va ser rebutjat després que els populars no acceptaren la proposta de modificar la redacció, retirant el primer punt de la mateixa i mantenint el segon. 

L'alcaldessa, Ana Delia Gisbert, ha explicat que "després de tenir coneixement de la proposta, l'Ajuntament va demanar una reunió amb la direcció del centre hospitalari per tal de conèixer de primera mà les seues necessitats. El doctor José Manuel Moltó ens va explicar l'actual pla de dignificació que estan aplicant i ens va assegurar que la proposta que debatíem no coincideix amb les necessitats actuals dels centre. Després de la negativa del PP de debatre la proposta i a modificar ni una coma d'un text que es contradiu en els punts 1 i 2, hem optat per ser conseqüents i no donar-hi suport".

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content