MURO

Climent vol exportar el projecte microvinya

El conseller visita la seu de la iniciativa amb representants de les universitats públiques valencianes

miércoles, 09 de septiembre de 2015
Els consellers Climent i Cebrián, a Muro.
Els consellers Climent i Cebrián, a Muro.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, han tallat aquest dimarts el primer raïm de la microvinya de l'Institut Serra de Mariola de Muro. Es tracta d'un acte simbòlic enmarcat en la visita a aquesta població per a conèixer el projecte Microvinya de la mà del seu promotor i director, Juan Cascant. Previament han participat en un acte de la Fundació Microvinya, situada en l'emblemàtica "Casa Alonso" a Muro, en el que han participat el rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar; el director de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (UPV), Juan Ignacio Torregrosa; el vicerector d'Infraestructures de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el director d'Obra Social Caixa Ontinyent, Vicente Ortiz; els professors de la UA, José Luis Todolí; i de l'Escola Politècnica Superior d'Oriola (UMH), Bernardo David Olivares; i l'arquitecte Josep María Torres, a més d'altres autoritats polítiques i vinculades al projecte. 
Climent ha manfiestat el recolzament de la Generalitat a projectes com el de la Fundació Microvinya, i ha remarcat la necessitat de "treballar per a fer possible que que la seua potenciació repercutisca directament en el territori on es situen, perquè fa falta que iniciatives com aquesta ajuden a dinamitzar socioeconòmicament les nostres comarques". 
Cebrián ha subratllat l'interés de la iniciativa des del punt de vista "económic, social i ambiental" i l'ha enmarcat en el model de desenvolupament rural en marxa, tan pel que fa a l'impuls de la producció ecològica com de la innovació perqué "respecta el patrimoni cultural i natural propi, el combina amb la internacionalització i té en compte als xicotets productors de la zona, així com la conexió con el món de l'educació", a través dels instituts i les universitats. 
El conseller d'Economia Sostenible ha destacat que l'objectiu del nou Consell és "potenciar un nou model productiu ajustat a la realitat socioeconòmica de la Comunitat Valenciana, que estiga basat en el "micro" i arrelat al territori en el qual es troba per a generar riquesa en les comarques". Climent considera necessari partir de l'anàlisi de "la realitat del nostre territori i ser conscients que nostra estructura socioeconòmica està basada en la xicoteta i mitjana empresa, que a més compten, en quasi el 88% dels casos, amb menys de deu treballadors". Per açò, ha afirmat que el Consell aposta "per potenciar el xicotet, sumant-li el valor afegit que aporta la recerca i la innovació, per poder ser més competitius tant en el mercat interior com a nivell internacional". 
La consellera d'Agricultura i medi Ambient ha reconegut que en el territori valencià coexisteixen "moltes agricultures", amb un tret comú que és "la preocupació per la rendibilitat de l'activitat, condicionada pels baixos preus percebut pesl productes, agreujada quan es tracta de xicotetes estructures productives de molts xicotets propietaris, amb dispersions de parcel.les i explotacions". Cebrián ha incidit en estudiar com articular polítiques per a que eixos xicotets propietaris puguen viure de la seua activitat amb qualitat de vida". 
Climent i Cebrián han reconegut que es tracta d'un procés laboriós, ja que es tracta de canviar la direcció de la gestió pública pel bé de ciutadania i la construcció d'una administració capaç de dur a terme una agenda de canvi polític.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content