ART

Cocentaina es col·loca en el mapa del Barroc

La vila comtal reprén la restauració del conjunt pintat a finals del XVII per l'artista napolità Paolo di Matteis i organitza un congrés al voltant d'este estil

martes, 26 de febrero de 2019

Cocentaina reprén la restauració del conjunt pintat a finals del XVII per l'artista napolità Paolo di Matteis i anuncia l'organitza un congrés al voltant del Barroc. L'Institut de la Restauració (IVARCOR) i la Universitat d'Alacant (UA) s'han implicat en la iniciativa que s'emmarca en el cinqué centenari del prodigi de les llàgrimes. El primer pas serà la presa de mostres del quadre La expulsió dels moriscos conversió de santa Clara, per l'Ivarcor, com ha explicat en la presentació la directora, Gemma Contreras.

La Generalitat Valenciana es farà càrrec de la restauració del quadre tal com va fer en les altres cinc peces que conformen el conjunt de 10 quadres de Paolo di Mateis a Cocentaina, metre que l'Ajuntament de Cocentaina s'encarrega del trasllat.

Els investigadors de la Universitat d'Alacant s'han implicat en el procés amb la convocatòria del congrés sobre el barroc i la seua influencia per a octubre 2020, com ha explicat Josep Lluís Todolí.

La Pia Unió considera aquest un bon inici de la commemoració del 500 aniversari del miracle de les llàgrimes i any sant.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content