CAMPANYA ELECTORAL

Compromís vol una anella verda al voltant d'Alcoi

Era una de les vàries propostes que els nacionalistes pensaven presentar al PGOU

viernes, 15 de mayo de 2015

Alcoi des de Sant Antoni

La regidora i candidata de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Climent, ha informat que faran tot el possible per enllestir a Alcoi una Anella Verda al voltant de la ciutat. “És una proposta que vam dur al Ple fa 10 anys, es va aprovar per unanimitat, però no s’ha portat a terme encara. Era una de les vàries propostes que pensàvem presentar al PGOU, més elaborat, però al no exposar-se en aquesta legislatura, la tornarem a presentar amb nous matisos: en un context de canvi climàtic i increment de temperatures es fa peremptori tindre zones d’ombra i refresc per a la població”.

La idea bàsica que explica la regidora consisteix en estudiar la manera de posar a disposició dels ciutadans –construint si cal algun element o adaptant el que hi haja- corredors urbans i periurbans que constituisquen, en un primer estadi, una autèntica anella concèntrica exterior a la tradicional “volta als ponts”, aprofitant el llit dels rius, bancals erms i altres zones en les que plantar arbres i estructures ajardinades que absorbisquen calor i que servesquen d’ombra per a la ciutadania; constituiria així una nova “volta als parcs”. I en un segon estadi, es podria enllestir una variada ramificació d’extensions cap a llocs i indrets d’alt valor simbòlic patrimonial, tant ecològic, com històric o cultural, tot dotat de la necessària unitat i coherència pel que fa a la seua concepció espacial i d’utilització.

Per a Climent, “combinar en un mateix projecte la realitat però sobretot la filosofia que va inspirar les actuals zones verdes, la Via Verda i la tradicional “volta als ponts”, ens pot permetre construir un nou referent per a tots els ciutadans. És per això que proposem la connexió de tots els parcs perifèrics d’Alcoi mitjançant camins i corredors ecològics que puguen propiciar tant el passeig tranquil i familiar com la mateixa pràctica de l’esport entre tots ells. Al mateix temps també permetrà poder descobrir, conèixer i valorar noves zones i espais periurbans, al temps que es rescatarien, per al futur, d’una possible degradació o desaparició”.

Es tractaria, a més a més, de poder preservar antics camins en perill de ser engolits per l’urbanisme constructor, recuperar per a l’ús de tots els alcoians les vores i els llits dels rius perifèrics (però que toquen la ciutat), dotar d’alternatives d’oci a ciutadans i forasters (recordem la voluntat de potenciar el turisme), etc.

La regidora adverteix que “si fins ara la complicada difícil orografia d’Alcoi s’havia convertit en el principal problema per a determinades actuacions (creació de polígons industrials, eixamplament urbà de la ciutat, comunicacions internes difícils...), donem-li la volta a la situació i sapiguem traure-li tot el suc potenciant-la com a factor atractiu i específic de què disposem”.

L’Anella Verda d’Alcoi tindria com a principals característiques: ser enclaus naturals de gran valor ecològic i paisatgístic, estar dotats de tots els equipaments necessaris per a acollir als usuaris, i ser espais adequats per al desenvolupament d’activitats d’aprenentatge, d’educació i sensibilització ambiental.

Aquesta proposta, lògicament, “s’hauria d’incorporar al PGOU i així ho proposàrem en el seu moment, perquè aquests corredors necessitarien, primordialment, d’actuacions de restauració dels espais més degradats, dirigides a reproduir els hàbitats naturals i/o semirurals; actuacions de millora ecològica i paisatgística; recuperació i condicionament de camins i ribes; creació d’itineraris per a afavorir i dirigir el passeig; instal·lació d’equipament d’ús recreatiu: fonts, contenidors de brossa, mobiliari de picnic, etc.; instal·lació d’elements interpretatius i educatius; i edició de guies informatives, plànols o mapes, etc.”

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content