PATRIMONI

Dignitat per al monument a Cervantes

El Museu Arqueològic reposa les lletres de bronze que van ser robades i ha netejat la superfície

miércoles, 14 de enero de 2015
Uns operaris col·loquen les noves lletres del monument.
Uns operaris col·loquen les noves lletres del monument.

L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el Museu Arqueològic Camil Visedo, ha recol·locat les lletres de bronze del monument a l’escriptor Miguel de Cervantes del passeig homònim, després que foren robades al desembre de 2013. La restauració del monument “Alcoy a Cervantes” s’ha vist completada amb la neteja de la pedra.

En aquest treballs coordinats per les regidories de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcoi, han col·laborat vàries empreses que s’han ocupat de les diferents operacions: des de reproduir en fusta les lletres per disposar de models, la fosa en bronze de les lletres i d’un dels escuts amb l’heràldica municipal, a la neteja i el tractament de la pedra, entre altres.

El monument que Alcoi li va dedicar a l’autor del Quixot va ser inaugurat al passeig de Cervantes el 7 de maig de 1905. L’artista alcoià Ferran Cabrera Cantó va modelar el bust de bronze, i l’arquitecte Vicent Pascual Pastor va dissenyar aquest monument que, a punt de complir 110 anys, és el de major antiguitat dels que actualment trobem als espais públics de la ciutat.

El regidor de Cultura Paco Agulló assenyala que “retornar el monument al seu estat original era un deute pendent des que van desaparèixer les lletres, però els treballs per reproduir-les han estat complicats i molt delicats. Tant l’equip del Museu com els professionals que han treballat en la reproducció han fet una gran tasca, i ja podem gaudir d’aquesta peça del patrimoni de totes i tots en les millors condicions. I continuem treballant per reposar diferents elements patrimonials que han estat robats”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content