ENTREVISTA

El caçador de contes

Jordi Raül Verdú, que presenta a Agres els dos últims llibres, amplia la recopilació dels ancestrals relats que conserven els iaios dels pobles de la comarca

martes, 28 de agosto de 2018
Jordi Raül Verdú.
Jordi Raül Verdú.

A Jordi Raül Verdú l'apassiona la tradició oral que durant segles s'ha transmés d'avis i pares a nets i fills. Històries màgiques, místiques i misterioses que, en molts casos, defineixen la identitat dels pobles. A l'escriptor alcoià li preocupa que eixes històries puguen arribar a perdre's. Per eixe motiu porta quasi tres dècades recorrent els municipis de fins a huit comarques, parlant amb els majors de cada poble, recopilant els contes i publicant-los per garantir la seua conservació.
Per a la memòria col·lectiva ha compilat 165 històries, les últimes de les quals veuran la llum en un proper llibre. L'anterior, Contalles de iaios i iaies, va guanyar el premi Bernat Capó. Fruit del treball de recerca ha publicat també La llegenda de la serra Mariola, que juntament amb El gegant de joguets, presenta aquest dimarts (19.00 hores) a Agres, amb motiu de les seues festes.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content