El Govern defèn el model sostenible del nou PGOU

L'alcalde, Antonio Francés, valora les aportacions dels veïns per tal de millorar el document

martes, 08 de abril de 2014

Vista d'Alcoi./ GONZALO BELENGUER

07/04/2014

L'esborrany del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) dissenya una ciutat sostenible. És la tesi que defensa el regidor d’Urbanisme, Ignacio Gómez, que valora la implicació dels ciutadans al llarg de la ronda de reunions que el seu departament ha mantingut en les últimes setmanes amb col·lectius veïnals d’Alcoi.

El PGOU, segons Gómez, pretén fugir de la idea de disseny de grans creixements de població i dispersió en urbanitzacions inconnexes i carents de serveis, com s'ha establit en els últims anys en molts municipis. El PGOU d'Alcoi “és un disseny centrat en la protecció i rehabilitació de la ciutat, generant noves superfícies industrials i de serveis, revitalitzant i regenerant el centre històric, protegint el patrimoni històric i natural, així com utilitzant els llits del riu com a zona d'expansió i de creació de noves àrees verdes”, resumeix.

Gómez explica que “no es tracta d'un pla per a créixer sense sentit, sinó per a créixer bé”. En opinió del regidor “no és possible fer-ho quan el nostre cor –el centre històric– es troba en l'estat en què està”. El responsable municipal d’Urbanisme admet que “s'obrin noves zones i àrees urbanes, però sempre s’han de crear treballant seriosament amb molts incentius en la recuperació del nostre nucli consolidat”. Per a l'equip de Govern, Alcoi ha de recuperar el seu paper com a capital comarcal i ciutat de gran importància perquè connecta com cap altra –gràcies a l’A-7– les zones més industrialitzades de la província d'Alacant amb les de València.

Al voltant de les reunions veïnals desenvolupades per tal d’arreplegar aportacions per al disseny del futur PGOU l'alcalde, Antonio Francés explica que “els col·lectius veïnals, culturals, esportius, empresarials, i qualsevol ciutadà d'Alcoi a títol individual, poden fer propostes sobre el document per a incorporar-les al mateix. L'objectiu és aconseguir un Pla General col·lectiu, dialogat i pactat amb tota la ciutat perquè ha de regir el creixement dels pròxims anys”.

Les reunions s'han celebrat amb professionals i empresaris com ara els col·lectius d'arquitectes, advocats, promotors i constructors, Cambra de Comerç, representants de l'àmbit educatiu i entitats veïnals: Associació de Vëins Eixample-Benissaidó, Associació Veïns de Batoi, Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, Associació de Veïns Els Clots, Associació de Veïns Zona Nord i Associació de Veïns del Viaducte. En conjunt, les reunions han comptat amb la participació de més de 300 persones.

“Una de la claus de la redacció del PGOU és la participació ciutadana i pública. Davant un model d'urbanisme que ha sigut en estos últims anys opac i complex, nosaltres estem fent realitat un model transparent i obert al conjunt d'Alcoi. Tothom pot aportar i tothom ha de conèixer quin disseny de futur pretenem”, comenta Francés.

El regidor d’Urbanisme subratlla que, malgrat que es tanca aquesta etapa de reunions amb les associacions veïnals, el Pla contempla encara contactes amb les entitats locals per seguir millorant el document final, aprofundint així encara més en la participació pública i directa de la ciutadania al PGOU.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content