URBANISME

El Govern defensa la seua gestió en el disseny del PGOU

Critica que el PP demane agilitat després d’haver perdut deu anys i 700.000 euros

jueves, 25 de septiembre de 2014
Natxo Gómez.
Natxo Gómez.

El Govern local d’Alcoi ha eixit en defensa de la seua gestió en l’elaboració del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). El regidor d’Urbanisme, Natxo Gómez, assegura, davant les crítiques del Partit Popular per falta de transparència, que hi haurà un procés participatiu quan els serveis tècnics de l'Ajuntament examinem tota la documentació entregada per l’equip redactor.

Gómez explica que els redactors del pla van lliurar el dia 4 de juny la versió preliminar del PGOU, que va ser posada a disposició dels serveis tècnics de l'Ajuntament perquè efectuaren els seus informes al respecte. "Donada la complexitat del document, s'està tardant una mica més del que s'esperava, però en cap cas s'ha tractat d'ocultar res ni a l'oposició ni a la ciutadania", ha afirmat el regidor.

Gómez espera que en breu es lliuren els informes elaborats pel servei tècnic als redactors del PGOU perquè esmenen els possibles errors que hi puga haver. Després de completar aquesta fase, afegeix, “es procedirà a distribuir la versió preliminar del plantejament urbanístic entre els canals estimats per continuar amb el pla de participació que s'ha seguit en el procés i que permetrà debatre novament les propostes i les modificacions contemplades en el document final”.

El regidor d'Urbanisme ha insistit que "resulta del tot incomprensible i injustificable que el PP parle d'ocultisme en el procés, quan des del Govern municipal hem comptat en tot moment amb l'opinió dels veïns, els grups polítics, així com els col·lectius empresarials i socials de la ciutat per confeccionar un pla urbanístic fonamentat en la participació ciutadana".

Gómez es mostra contundent en afirmar que "nosaltres sempre hem defensat la transparència en totes les nostres actuacions municipals, i d'igual forma ho estem fent en la tramitació d'aquest pla". Així mateix, el PGOU s'adaptarà a la nova llei urbanística que ha entrat en vigor recentment, pel que segons ha manifestat l'edil d'Urbanisme "l'equip redactor haurà d'adaptar tota la documentació d'acord amb els dictàmens de la nova legislació, així tindrem un pla general actualitzat d'acord amb la nova normativa".

En relació als estudis geotècnics del sòl industrial, Gómez ha incidit que "abans d'introduir en el pla urbanístic les zones de creixement industrial, com és lògic i normal, s'ha de comprovar que són viables. Volem elaborar un pla general que siga real, i no teòric, precisament per això hem contractat aquests estudis per determinar si la inclusió d'aquest terreny per a ús industrial és factible o no".

"Ací el realment sorprenent és que el PP no entenga que el més coherent en aquest cas és analitzar la viabilitat del terreny abans d'incloure'l en el document", ha destacat el regidor. Per a Natxo Gómez, "si el PP hagués gestionat bé l'activitat municipal mentre governava hagués encarregat l'estudi geotècnic de l'ampliació del polígon Santiago Payà, cosa que no va fer llavors, i que ara hem de solucionar nosaltres fent-ho. Resulta curiós que el PP qüestione aquests estudis, quan durant el seu mandat es va desenvolupar un concert previ que incloïa aquestes zones com a sòl industrial sense si més no haver comprovat si era viable o no. Sembla, com a mínim, irresponsable ordenar el territori en funció d'usos la viabilitat dels quals no ha estat contrastada. Però qüestions com el sòl industrial sembla que resulten irrellevants per al PP, ja que el seu disseny de Pla General, un procés que va durar 10 anys i va costar 700.000€ sense ni tan sols arribar a veure la llum, únicament servia de justificació per atorgar llum verda a projectes d'urbanitzacions o camps de golf".

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content