TEATRE

El Premi Ciutat d'Alcoi s’estrena a Buenos Aires

L'Hongaresa representa 'Adéu encara' a la sala El Extranjero de la capital argentina

jueves, 13 de noviembre de 2014
Moment de la representació.
Moment de la representació.

L’obra que va guanyar la passada edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, ‘Adéu encara’ de la companyia L’Hongaresa, ha estat estrenada recentment a Buenos Aires en la seua versió en castellà gràcies a una coproducció entre la companyia valenciana i la sala Teatro El Extranjero de la capital argentina.

El muntatge va estar en cartell entre els dies 16 i 19 d’octubre, sota la codirecció del valencià Xavo Giménez i l’argentí Mariano Stolkiner, i va rebre una excel·lent resposta tant del públic que va omplir el teatre en totes les sessions, com de la crítica especialitzada. La producció ha estat possible gràcies a les ajudes que atorga Iberoescena, el programa per al foment de les iniciatives escèniques en l’àmbit iberoamericà.

El repartiment també ha estat compartit per actors argentins i valencians, amb els bonaerenses Emanuel Parga i Jorge Prado compartint escena amb el propi Xavo Giménez i Lola López. Cal recordar que el text de l’obra ha estat escrit per Iaia Cárdenas, amb dramatúrgia de Paco Zarzoso, i ja va ser estrenada en la seua versió original, en valencià, a l’última edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Tal i com explica el propi codirector Xavo Giménez, l’estrena ha estat possible gràcies a un treball de tres setmanes d’assaigs a Buenos Aires previ a la seua estrena, una experiència que a més ha servit per posar en comú les visions argentines i valencianes de concebre l’escena, establint a més vincles per a projectes de futur.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló subratlla que “l’estrena a Buenos Aires d’un projecte sorgit arran del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi confereix de major entitat i projecció al treball de que fa l’Ajuntament per promoure la creació artística, i més tractant-se de la primera edició del nou format del premi, que precisament té com a objectiu en aquesta etapa estimular les produccions escèniques i ajudar a les companyies a portar avant els seus projectes teatrals, més enllà de premiar la qualitat literària d’un text. Enhorabona, per tant, a la companyia L’Hongaresa per haver aconseguit tota una fita per al teatre valencià, i per la nostra part, encantats d’haver contribuït a posar en marxa una creació de la qualitat escènica d’aquesta obra”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content