CIUTAT D'ALCOI

El premi de poesia bat rècord d'obres

98 treballs de 91 autors aspiren a guanyar el cermane organitzat per Amics de Joan Valls

lunes, 11 de enero de 2016
Moment del lliurament de premis de l'edició de 2015.
Moment del lliurament de premis de l'edició de 2015.

Un total de 98 poemaris de 91 autors diferents s'han presentat a la 33a edició del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, que organitza l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi. El nombre d'obres concursants, que dobla amb escreix els millors registres del certamen i situa aquest premi entre els de més alta participació dels Països Catalans, és valorada molt positivament pels organitzadors, que ja en l'edició anterior, la de 2015, van apostar pel format digital per a la presentació d'obres.

Aquest fet, unit a les dificultats –que augmenten en períodes de crisis– que els autors troben a l'hora d'editar els seus treballs poètics, i la confiança que inspira la trajectòria i independència del premi, explicarien la quantitat d'obres presentades al concurs. Siga com vulga, i malgrat les dinàmiques del denominat mercat editorial, els organitzadors destaquen que "és clar que cada dia creix el nombre dels autors que es dediquen a l'escriptura poètica i, doncs, per força, també el dels lectors de poesia".

La majoria de treballs provenen de Catalunya, seguida de poc pel País Valencià i en molt menor mesura de les Illes (més un treball arribat de Viena i un altre de Madrid). 28 dels poemaris han estat presentats per dones.

El jurat d'enguany és integrat pels poetes Manuel Bellver, Josep Mir, Josep Ribera, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló, que el premi té una dotació de 1.500 euros, que és editat per l'Editorial Denes-Edicions de la Guerra, col·lecció que dirigeix Vicent Berenguer, i que el lliurament tindrà lloc a Alcoi el dissabte 12 de març de 2016 en el curs d'un acte en què Amics de Joan Valls també atorgarà els XXIIè Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català en les categories individual i col·lectiva.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content