PROGRAMA DE PREVENCIÓ

El programa per a la salut i la prevenció es tanquen amb la participació de 500 alumnes

Organitzat per a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, de l’àrea de Benestar Social

lunes, 26 de mayo de 2014
Sessió al Centre Cultural
Sessió al Centre Cultural

El programa organitzat per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Àrea de Benestar Social ha finalitzat. Es va iniciar partir de la iniciativa creada per l’Associació de Premsa Juvenil, en col·laboració amb el Pla Nacional Sobre Drogues, i que ha comptat amb la participació de quasi 500 escolars del segon cicle de Primària dels centres Sant Roc, La Presentació-Carmelites, Sant Vicent de Paül i Miguel Hernández.

El programa ha consistit al visionat de la pel·lícula ‘Units per un somni’, que s’ha celebrat al Centre Cultural. A més, les tècniques de l’UPCCA han realitzat activitats als propis col·legis, i posteriorment a la pel·lícula el professorat de cada centre ha portat a terme activitats a l’aula relacionades amb la pel·lícula i els valors que transmet. La pel·lícula tracta una història real que demostra que variar i modificar determinats hàbits és possible; a més, transmet valors com el companyerisme, la solidaritat i la capacitat de superar les dificultats, alhora que qüestiona i estigmatitza determinats prejudicis que, desafortunadament, afecten a tots els éssers humans.

L’última de les sessions de cine al Centre Cultural, a més, va comptar amb una videoconferència amb la participació del president de l’Associació de Premsa Juvenil, Alejandro Aliaga, que va poder tractar amb els pròpies alumnes diferents aspectes del programa.

La regidora de Benestar Social Aroa Mira subratlla que l’activitat ha estat una gran experiència, “perquè ens ha permés arribar als escolars amb un llenguatge proper i que identifiquen fàcilment, per tal de fomentar valors que els ajuden a treballar eficaçment en l’àmbit de la prevenció de la drogodependència, i així sensibilitzar als joves sobre la importància dels hàbits de vida saludables. A més, l’equip de la UPCCA contribueix amb aquestes activitats a consolidar una xarxa de centres educatius especialment actius i implicats en l’Educació en Valors i en l’Educació per a la Salut, la qual cosa és molt important per millorar la qualitat de vida i el benestar social de cara al futur de la nostra ciutat”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content