ONIL

Els ensenyants comparteixen experiències

Professionals de l'àmbit educatiu debateixen sobre el present i el futur del valencià a l'escola

martes, 30 de septiembre de 2014
Encontre d'ensenyants celebrat a Onil.
Encontre d'ensenyants celebrat a Onil.

Els educadors de la comarca s’han reunit aquest cap de setmana a Onil amb l’objectiu de intercanviar experiències. Amb la sisena edició de l'Encontre d'Ensenyants a Onil, la jornada de formació organitzada per la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat, clouen els actes de la Trobada d’Esocles Valencianes 2014. La jornada va començar amb una xerrada sobre la millor forma d'introduir el plurilingüisme a les aules, a càrrec d'Anna Marzà; el record de l'experiència de l'escola de Beniarrés, pionera en la introducció de l'ensenyament en valencià i recentment guardonada amb el prestigiós premi Baldiri Reixac a la innovació educativa. A banda, el divendres Almudena Francés va captivar els assistents amb un taller de narració oral.
Dissabte va ser el torn d'una ponència i un debat sobre el model d'escola per al futur, per Maria Ángeles Llorente; es presentà el projecte Enxarxa't de centres educatius e qualitat, pel seu coordinador Jaume Fullana, director de l'escola Gabriel Miró de Calp. Encarna Pasqual i Vicent Santamaria van compartir experiències al voltant de les noves tecnologies a l'aula. I per últim, es presentà la campanya "M'agrada el valencià", organitzada per l'associació El Tempir d'Elx.

Les jornades van comptar amb la presència de Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. Finalment, dissabte de vesprada, es va estrenar la projecció del DVD amb el resum  de la Trobada d'Escoles Valencianes celebrada a Onil. La Coordinadora pel Valencià va renovar el seu compromís de continuar treballant en favor d'un ensenyament modern, democràtic, de qualitat i en valencià.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content