MEDI AMBIENT

Els voluntaris retiren 1.000 quilos de residus del Serpis

La Fundació Limne i l'Ajuntament d'Alcoi cooperen per conservar el medi fluvial amb l'activitat 'Mans al riu'

miércoles, 29 de octubre de 2014
Els voluntaris, durant la neteja.
Els voluntaris, durant la neteja.

El riu Serpis està una mica més net gràcies a l’activitat Mans al riu, celebrada el diumenge 19, sota l’organització de la Fundació Limne, que va desenvolupar aquesta iniciativa a 17 trams fluvials de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Els voluntaris van extraure entre 900 i 1.000 quilos de brossa i deixalles del llit del riu.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló subratlla que, malgrat que aquesta quantitat és sense dubte molt important de cara a mantindre i posar en valor l’ecosistema fluvial, “el més important d’aquesta activitat és el fet de transmetre la necessitat de mantindre net el nostre medi, especialment els rius. Una jornada d’unes hores amb vint persones netejant ofereixen un resultat tan espectacular com aquest: quasi una tona de brossa del fons d’un tram. Això ens ha de servir per visualitzar com pot trobar-se el conjunt dels nostres rius pel comportament incívic d’alguns ciutadans. I per tant, hauríem de fer un esforç per tindre més cura del nostre medi, que és patrimoni de tots i a més es tracta d’una part molt important del nostre ecosistema”.

Entre els residus sòlids retirats, hi havia de tota classe: plàstics, fusta, llaunes, vidre, teixits, sabates, ferralla, suro, poliuretà, compreses, cartró, escombraries domèstiques, pneumàtics... Es dóna la circumstància, a més, que es tracta d’un tram a l’inici del riu Serpis que és de rellevant valor faunístic, per la qual cosa aquesta acumulació de brutícia suposa un perill per als organismes del medi.

El regidor Paco Agulló ha agraït a tots els participants la seua assistència a aquesta activitat: “Des de la Regidoria volem agrair als participants el seu esforç, el qual fins i tot ens ha permés netejar un tram més ampli del que en un principi havíem previst. Esperem que a poc a poc activitats d’aquest tipus ajuden a estendre entre la ciutadania una major conscienciació per mantindre i tindre cura del medi que ens envolta”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content