INCENDIS

Governació amplia 15 díes la prohibició de cremes

Les restriccions s'amplien amb caràcter extraordinari durant la primera quinzena d'octubre

martes, 30 de septiembre de 2014
El conseller Luis Santamaría, amb els delegat del Govern a la Comunitat i el subdelegat a Alacant.
El conseller Luis Santamaría, amb els delegat del Govern a la Comunitat i el subdelegat a Alacant.

La Conselleria de Governació i Justícia ha ampliat el període de la prohibició per a fer cremes agrícoles fins al 15 d'octubre  a fi d'aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en la superfície arbòria de la Comunitat Valenciana. La resolució, que allarga una quinzena la prohibició, ha estat publicada aquest dilluns pel Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. La prohibició de les cremes agrícoles va començar el 15 de maig coincidint amb l'inici de la campanya de prevenció i extinció d'incendis forestals d'este estiu. 
Fins al 15 d'octubre no es poden cremar marges de cultiu o restes agrícoles o forestals, canyars, canyissars o matolls lligats a algun tipus d'aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus en terrenys forestals, contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d'aquells. 
A més, la resolució que publica el DOCV restringeix les accions o activitats arreplegades en els plans locals de cremes i autoritzacions. D'esta manera, es deixen en suspens fins al 15 d'octubre totes les accions o activitats previstes en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives que contradiguen el que establix esta resolució, excepte aquelles previstes en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprés entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran fer durant la primera quinzena d'octubre sempre que s'ajusten als requisits establits per a l'esmentada regulació especial. 
Amb caràcter extraordinari, i únicament per raons fitosanitàries o altres motius d'urgència degudament justificats, es podran autoritzar cremes durant el període anterior, sempre que hi haja una resolució prèvia de la direcció general competent en prevenció d'incendis forestals. 
Ampliar la prohibició de les cremes agrícoles és una mesura adoptada atenent l'extraordinari període de sequera en què estem, a fi d'aconseguir una major prevenció dels incendis forestals a les muntanyes i terrenys forestals de la Comunitat Valenciana. 
La Generalitat no oblida que, cada any, en més del 80 per cent dels incendis forestals declarats a la Comunitat Valenciana estava darrere la mà de l'home, ja que o bé van ser provocats o bé es van produir per negligències, però tots evitables, per la qual cosa des de la Generalitat es fa una crida a la prudència dels ciutadans, a respectar la normativa i a seguir els consells que el Centre de Coordinació d'Emergències dona a la societat per evitar incendis forestals derivats de negligències.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content