HABITATGE

Guanyar Alcoi proposa exigir als bancs la cesió de vivendes per a ús social

La plataforma plantea mesures per tal de donar solución als desnonaments

sábado, 27 de junio de 2015
Estefania Blanes.
Estefania Blanes.

Guanyar Alcoi està treballant en una sèrie de propostes i mesures per a què l’Ajuntament siga capaç de donar resposta a les necessitats urgents per disposar d’un habitatge de les persones que estan en risc de perdre el seu dret fonamental a una vivenda digna. A diferents ciutats de l’Estat espanyol s’està treballant ja en propostes i mesures concretes que, des de les institucions municipals, poden contribuir a resoldre un dels problemes més greus de la població, i des de Guanyar Alcoi s’assenyala que a Alcoi també existeix el problema, mentre que no s’albiren més solucions que les polítiques subsidiàries i insuficients que s’han portat a terme els últims anys.

La portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes indica que “és urgent que comencem a treballar ja en aquest tema, perquè és necessària la coordinació de diverses regidories i departaments municipals, i perquè hi ha casos que no poden esperar i com més prompte comencem a desenvolupar mesures concretes, millor resposta donarà l’Ajuntament a la ciutadania”.

Blanes comenta que “hi ha algunes mesures importants que necessitaran estudis i informes, però hi ha algunes iniciatives que poden posar-se immediatament en marxa. Per exemple: actualitzar el cens d’habitatges municipals disponibles com a solucions habitacionals d’emergència, o com a pròpies vivendes destinades a lloguer social. L’Ajuntament desconeix amb exactitud la situació d’habitabilitat de les seues propietats, i això ajudaria molt a conèixer quins recursos tenim a disposició de les famílies que puguen ser desnonades. Una altra mesura immediata seria l’exigència a les entitats financeres que operen amb l’Ajuntament que cedisquen part dels seus habitatges per a ús social. L’alcalde ha repetit moltes vegades que l’actual situació financera permet que hi haja competència entre els bancs per treballar amb l’Ajuntament; doncs aprofitem aquesta situació per exigir contrapartides que beneficien als més desafavorits”.

A banda d’aquestes iniciatives, Guanyar Alcoi té previst presentar una moció al Ple demanant que el govern treballe en altres línies per atendre aquesta necessitat urgent, i obrir un debat al si de l’Ajuntament amb tots els grups polítics per impulsar polítiques efectives d’atenció a aquests casos d’emergència. Blanes enumera algunes de les iniciatives en què treballa Guanyar: “Creiem que seria necessari crear un organisme de mediació per, des de l’Ajuntament, tractar d’evitar desnonaments. S’ha demostrat que l’acció dels responsables municipals pot evitar que s’arribe a desnonar una família; en lloc de dependre de que l’alcalde o el regidor puguen acudir urgentment a aturar un procés, s’hauria d’establir l’acció de mediació sistemàtica en cadascun dels casos. També trobem que seria molt convenient i positiu habilitar un protocol municipal per a casos de desnonaments, que incloguera la necessitat de disposar d’un informe de Serveis Socials als expedients de desnonaments, previ a l’execució de l’alçament. I el propi protocol establiria mecanismes per buscar alternatives habitacionals en cas de produir-se el desnonament, i fins i tot podria renegociar les condicions financeres del pagament per què les famílies continuen vivint a sa casa. I, finalment, creiem que des de l’Ajuntament s’haurien de fer efectives ja les mesures de pressió a les entitats financeres que acumulen impagaments d’impostos o de despeses de comunitat de les vivendes en el seu poder: s’han de perseguir aquests casos inacceptables de morositat”, subratlla la portaveu de Guanyar Alcoi.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content