Guanyar demana que la participació no es privatitze i es dote de recursos
Per tal de poder desenvolupar correctament les tasques relacionades amb processos de participació reclamen que el personal de l'Ajuntament reba una formació interna als seus treballadors
Guanyar Alcoi assenyala que des de la regidoria de Democràcia participativa "es venen externalitzant tots els processos que es realitzen. A l'hora de posar en marxa processos com els Pressupostos participatius, Educació per a la participació o el Consell xiquetes i xiquets es contracten empreses privades que comporten una despesa econòmica per a l'Ajuntament. Uns processos participatius que podrien fer-se des del mateix departament". La regidora de la coalició, Vicky Llàcer, vol insistir en la voluntat perquè la regidoria de Participació siga una regidoria estratègica i tinga més pes del que té. Des de la plataforma ciutadana es considera que la participació ciutadana no ha de consistir només a realitzar unes consultes ciutadanes en moments puntuals i uns processos participatius fets només per cobrir l'expedient o els requisits que exigix alguna subvenció. "Creiem que la participació ciutadana té gran importància per tal d'informar, formar i debatre junt amb la ciutadania les decisions que es prenen. I per tant considerem que aquesta hauria de ser transversal a tots els departaments. Entenem que aquesta regidoria hauria d'estar ben dotada de recursos i personal per tal de poder realitzar les accions necessàries de forma adequada."
Guanyar Alcoi considera que, per tal de poder desenvolupar correctament les tasques relacionades amb processos de participació, el personal de l'Ajuntament hauria de realitzar una formació interna als seus treballadors. D'aquesta manera el mateix personal propi estaria ben format i capacitat i no caldria contractar empreses externes cada vegada que s'haja d'encetar un procés participatiu. "Si des del PSOE se li vol donar importància a la participació el primer que haurien de fer és creure-s'ho i donar-li la consideració necessària de forma efectiva, no només per publicitar-la. Arraconar la participació perquè siga només un simple tràmit necessari i no situar-la com un eix prioritari a l'hora de desenvolupar les polítiques el que provoca és que es denigre la mateixa participació i que la ciutadania deixe de creure en ella"
"Després de més de mes tres anys de legislatura el govern del PSOE no ha aconseguit que la participació ciutadana es gestione des de l'Ajuntament i es continua la tendència privatitzadora de tot el govern de Toni Francés amb la qual privatitzen serveis que entenem s'haurien de prestar des de les institucions. Demanem per tant que aquesta preferència canvie i insistim perqè es treballe per dotar de recursos a participació."