SOLIDARITAT

Guanyar proposa Alcoi com a ciutat d'acollida de refugiats

El grup municipal presentarà una moció al proper Ple municipal per entrar a formar part de la xarxa de ciutats per a refugiats./ Guanyar vol que la partida pressupostària de Cooperació, Solidaritat i Pau es dedique a ajudar a "pal·liar aquesta crisi"

martes, 01 de septiembre de 2015
Els migrants arriben a diverses parts d'Europa: en aquest cas, a Sicília
Els migrants arriben a diverses parts d'Europa: en aquest cas, a Sicília

CADENSA SER/ ANTONIO PARRINELLO (REUTERS)

Guanyar Alcoi presentarà una moció al proper Ple municipal proposant que Alcoi se sume a la xarxa de ciutats per a refugiats. La regidora del Grup Municipal de Guanyar Alcoi Naiara Davó indica que "l'Ajuntament podria dedicar a aquest projecte la partida pressupostària de Cooperació, Solidaritat i Pau, que encara no se sap a quin projecte es destinarà. En unes circumstàncies com les actuals, seria idoni dedicar recursos a pal·liar aquesta crisi humanitària". 

Barcelona -Ada Colau, alcaldesa de Barcelona, va contagiar amb la seua proposta de ciutats-refugi-, València i Sant Feliu de Llobregat són altres localitats que s'han adherit a aquest moviment de solidaritat internacional. Davó recorda que Alcoi té una important tradició de solidaritat internacional, que es va materialitzar amb l’Hospital Sueco-norueg, del qual recentment s’ha celebrat el seu 75é aniversari: "La solidaritat internacional no només ha de ser útil per als discursos de commemoració del Sueco-norueg; aquest exemple brillant d’ajuda humanitària entre països ens ha de servir precisament per fer-nos conscients de què, igual que en un altre moment nosaltres vam necessitar de l'ajuda i la solidaritat exterior, ara deuríem exercir aquesta mateixa solidaritat respecte als éssers humans que estan patint el drama d’haver de fugir de les seues cases per arribar a una Europa que els tanca les portes de forma vergonyant". 

Naiara Davó també remarca que la solidaritat alcoiana també es fa palesa actualment amb entitats com Dajla o Unadikum, que porten a terme accions i programes de suport i ajuda als pobles sahrauí i palestí respectivament.

Fotografia: CADENA SER/ANTONIO PARRINELLO (REUTERS)

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content