ELECCIONS

Guanyem convoca primàries per formar les llistes

Aprovat el codi ètic amb mesures per evitar la corrupció política

miércoles, 04 de marzo de 2015
Assemblea de Guanyem.
Assemblea de Guanyem.

Guanyem Alcoi ha posat en marxa el procés per composar la seua candidatura a les properes eleccions. La formació ha aprovat el reglament de primàries per triar els candidats i candidates que concorreran a les eleccions municipals. La darrera assemblea ha aprovat, a més, el seu codi ètic, amb mesures per evitar casos de mala gestió.

Els aspirants a formar part de la candidatura poden presentar-se fin el divendres, 6 de març. La campanya de primàries de Guanyem es desenvoluparà del 9 al 15 de març. Del 16 al 19 es podrà votar per Internet, mentre que la votació presencial es celebrarà els dies 21 i 22 de març. Un dia després, el 23, es donarà a conèixer la candidatura. Guanyem assenyala que és “un procés completament obert a tota la ciutadania sense cens previ”.

Pel que fa al codi ètic, Guanyem Alcoi va aprovar un document en què destaquen dos punts: com ja es va anunciar, el fet que tots els candidats signaran una acta de renúncia sense data, un mecanisme contra el transfuguisme que garanteix que puguen ser revocats en el moment en què l'assamblea així ho considere, i no puguen mantenir-se a una responsabilitat pública sense el recolzament de la plataforma. D'altra banda, s'ha de destacar que el text final del codi encara és més exigent en l'ètica dels candidats i càrrecs de lliure designació que el signaran, ja que no cal ni tan sols esperar a la imputació per poder ser revocats, sinó que l'assemblea podrà fer-ho en el moment en què s'observe evidència d'accions impròpies o inadequades.

Campanya electoral transparent

Pel que fa a la carta de finançament es va acordar que Guanyem Alcoi es comprometa a buscar mitjans de finançament propis amb la realització d'activitats per captar fons que, junt a l'ajuda disposada per EUPV, seran utilitzats de manera transparent per fer front a la campanya electoral. Els diners que siguen aportats per EU serán tornats a EU mitjançant la disponibilitat de les aportacions que els càrrecs electes i els de lliure designació hauran de fer en  compliment de la Carta Financera de Guanyem Alcoi.

A més el control de les depeses de campanya serà exercit i decidit únicament per Guanyem Alcoi des de les propostes que s’elaboren en la Comissió d’Organització, Finances i Logística i s’aproven en la Coordinadora. Tots els ingressos i totes les despeses seran permanentment controlats per Guanyem Alcoi i una vegada sufragat el deute de campanya, Guanyem Alcoi elaborarà la seua pròpia carta financera a partir de la qual organitzarà i administrarà la seua dinàmica econòmica independent per fer front a les seues activitats pròpies.

Guanyem Alcoi tindrà una campanya electoral totalment transparent, en què cada despesa quedarà reflectida a la seua pàgina web, a l'abast de qualsevol ciutadà que vulga conèixer en què es gasten els diners de la plataforma. Serà una inversió austera, amb una campanya basada en presència al carrer, xarxes socials i recursos propis, lluny de les grans despeses de la resta de forces que concorren als comicis.

El moderador de l'assemblea i membre de la Comissió Electoral de Guanyem Alcoi Mauro Colomina destaca que "va ser una assemblea amb un bon grau de debat, fins i tot de dissensió, que va ajudar a enriquir les propostes que es van aprovar. Estem molt satisfets perquè es va tornar a demostrar que gent de diferents partits, entitats i col·lectius estem avançant molt per aconseguir crear un nou espai electoral que tombe la dinàmica bipartidista que tant ha devaluat la democràcia". Colomina incideix en el fet que "ara s'enceta una etapa d'intens treball per configurar la millor llista, que s'encarregarà de defensar el programa en el qual treballem des de fa mesos a les diferents comissions, i que en breu es presentarà també en assemblea per al seu debat, per incorporar aportacions i suggeriments, i que prompte coneixeran els alcoians i alcoianes per què puguen optar per un nou temps per a la política i el municipalisme, estrenant una nova etapa en la realitat política i posant en mans de la voluntat ciutadana, i no d'altres interesos, la màxima institució municipal".

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content