PROPOSTA

Guanyem demana multes als bancs per alliberar vivendes buides

La formació considera "electoralista" la creació d'una borsa d'habitatge per a joves

jueves, 26 de febrero de 2015
Protesta contra els desnonaments, celebrada al 2013.
Protesta contra els desnonaments, celebrada al 2013.

Guanyem Alcoi reclama a la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament d'Alcoi "que elabore i gestione polítiques reals que garantisquen l'accés a l'habitatge de totes i tots, i no una mesura demagògica, electoralista i fins i tot hipòcrita com la que s'ha anunciat recentment", que preveu reservar el 20% d'habitatges municipals per a joves que volen emancipar-se.
El membre de Guanyem David Amador recorda que centenars de persones que pateixen dificultats econòmiques han sol·licitat un habitatge municipal, rebent en la majoria de casos contestació negativa per no tindre l'Ajuntament disponibilitat de llars: "No sabem quin és el 20% de dos o tres pisos que sembla que té l'Ajuntament, però potser es reserva als joves una sala d'estar o un dormitori d'alguna d'aquestes vivendes. Ens sembla que ens volen prendre el pèl als ciutadans, perquè des de la PAH hem reclamat sempre que s'habiliten vivendes per a famílies desnonades, i la regidora sempre ens ha dit que no hi ha disponibilitat".
El representant de Guanyem Alcoi indica que la regidora d'Habitatge Lorena Zamorano sap perfectament les necessitats que estan patint molts ciutadans, "i en tot moment al llarg dels últims anys se'ns ha dit que no hi ha pisos. És absurd, i fins i tot un insult per a aquestes famílies que no tenen accés a un habitatge digne, que ara es vulga fer creure que des de la seua regidoria estan preocupats pel futur de la gent que té dificultats per accedir a un habitatge".
"Si la regidora estiguera realment preocupada pel problema de l'accés a l'habitatge", continua David Amador, "el que podria fer, per exemple, és una mesura tan senzilla com multar als bancs que tenen cases on no viu ningú durant més de dos anys. Estem convençuts que una mesura així no només serviria per sancionar als bancs, que han estat els principals causants de la crisi que ha deixat a tantes famílies sense casa i recursos, i que han cobrat milions en ajudes públiques mentre continuen desnonant famílies per no pagar hipoteques abusives”.

Segons Guanyem, una mesura així també motivaria “que els propis bancs se sentirien pressionats per moure el seu parc immobiliari, i fins i tot a algunes ciutats han signats convenis amb els ajuntaments per cedir les seues vivendes com habitatges socials”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content