COCENTAINA

La vila culinària

14 establiments participen en les Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants, que han multiplicat la xifra de negoci en deu anys

martes, 17 de febrero de 2015
L'alcalde, Rafael Briet, amb el regidor i el president dels hostalers.
L'alcalde, Rafael Briet, amb el regidor i el president dels hostalers.

Cocentaina inicia aquest dissabte la cita anual amb la seua cuina amb una nova edició. I ja en van deu, de les Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants. Fins el 14 de març, els 14 establiments participants oferiran no només les seues delícies culinàries, sinó també diferents activitats. La intenció, com assenyala el president dels hostalers de Cocentaina, Francisco Albadalejo, és “recuperar Cocentaina com referent gastronòmic i d’oci”.

Les activitats proposades pels establiments participants, 14 en total, ofereixen un ampli repertori on triar, segons els organitzadors: cuina d'autor, a la brasa, plat i cullera, pizzes, tapes tradicionals, aperitius italians, cuina brasilera, arrossos, menú degustació, algunes acompanyades amb música en directe.

A més, la clausura de les Jornades Gastronòmiques se celebrarà amb una gran festa oferida per l'hotel Odón, Odochentéame otra vez, que rememorarà la dècada dels anys 80 amb gastronomia, ambient i música de l'època.

El regidor de Fira, Turisme i Promoció Econòmica, Vicent Sandoval, ha realitzat un balanç del que han donat de si estos deu anys de Jornades. Deu anys en què hi ha hagut un creixement i una consolidació de l'esdeveniment que es reflecteix de forma evident en les xifres i que han anat dels set establiments participants en 2006 i 1.500 euros de recaptació, als 30 de la passada edició amb 47.200 euros de volum de negoci total.

Francisco Albaladejo ha destacat l'objectiu de l'Associació d'Hostaleria de Cocentaina que és "recuperar el municipi com referent gastronòmic i d'oci de la comarca", assenyalant que "va ser un encert" que l'any passat es realitzaren les jornades en dos dates diferents i que enguany es va a mantindre, proposant per a maig la Ruta de la Tapa.

L'alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, ha tancat l'acte de presentació manifestant que "tenim que continuar treballant junts per a unificar la imatge de la nostra gastronomia local que ha sigut i contínua sent pionera en la comarca". Ha explicat a més, que per primera vegada, la Diputació d'Alacant "contempla el turisme d'interior com una oferta turística pròpia i independent i no sols complementària del turisme de costa".

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content