SANT HIPÒLIT 2016

L'Ateneu Musical enceta la setmana festera

El concert, previst per el 8 d’agost al Pati d’Armes del Palau Comtal, comptarà amb la presència dels compositors convidats que dirigiran les seues peces

lunes, 08 de agosto de 2016

L'Ateneu Musical al Palau Comtal

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina celebra el seu XXXIé Concert de Música Festera el proper dilluns, dia 8 d’agost a les 22.30h al Pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina. El concert tindrà com a títol L’harmonia en la festa representant els dos vessants de l’harmonia com una construcció d’acords que fan possible la música però també com allò que representen les festes d’un poble amb la “la germanor en alegria de festes” que fraseja l’himne de festes. S’interpretaran pasdobles, marxes cristianes i marxes mores entre d’altres amb tocs d’innovació i arrels a la història de la música festera. En aquesta ocasió, una part important del concert serà la direcció per part d’alguns dels compositors de les seues pròpies peces.

El programa constarà d’un total de dotze peces recollides del panorama musical fester més rellevant de la història i actual. Així doncs, l’Ateneu aconsegueix barrejar en un mateix concert peces clàssiques amb algunes estrenes així com innovacions i atreviments. Es podran escoltar peces com Als Creuats de Joan Enric Canet, Apostol Poeta de José María Ferrero i Any d’Alferis d’Amando Blanquer entre les més clàssiques i Martí Capità de Ramon Garcia, Haissan de Carlos Pellicer i Amadaràs d’Enrique Alborch entre les més innovadores. A més, al concert es podrà escoltar l’estrena del pasdoble dianer A trenc d’alba de Josep Vicent Egea i acabarà amb la interpretació de l’Himne de Festes del mestre José Insa Martínez.

Els compositors convidats seran, per tant, Ramon Garcia, Josep Vicent Egea, Enrique Alborch, Carlos Pellicer, Vicent Pérez, Gregori Casasempere i José Rafael Pascual. A més, l’Ateneu Musical de Cocentaina estarà acompanyada en algunes peces per membres del grup de dolçainers La Xafigà de Muro i per l’Estudi de Dansa d’Alicia Montava.

En definitiva, un concert per gaudir de la bona música festera i l’oportunitat de viure una gran vetllada acompanyats per la Societat Ateneu Musical de Cocentaina afavorint l’ambient fester en un marc incomparable com és el Pati d’armes del Palau Comtal i encetant una de les setmanes més importants de la localitat.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content