CASC HISTÒRIC

Les obres de Les Xiques-Barbacana-Sant Miquel costaran 447.200 euros

La Conselleria d'Habitatge anuncia el plà de reforma i adjudica nou pisos en règim de lloguer social

miércoles, 18 de mayo de 2016

Placeta Les Xiques

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori anuncia la programació de l'àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) establerta en el barri de la Plaça de les Xiques-Barbacana-Sant Miquel, amb una inversió que ascendeix a 447.200 euros. El programa d'accions inclou l'adequació de portals i elements comuns, impermeabilització de mitgeres, reparació de cobertes i xarxa de sanejament, adequació d'instal·lacions, reparació de 16 habitatges, millores d'accessibilitat i enllumenat, i també la reestructuració i l'adequació d'espais públics.

Com a mesures complementàries en l'àmbit social i econòmic de la plaça de les Xiques-Barbacana, la Generalitat i l'Ajuntament estan desenvolupant un Pla d'Intervenció Integral Sostenible per a aconseguir la normalització i revitalització d'aquest barri.

Aquest pla s'està dissenyant i supervisant conjuntament pels tècnics d'EIGE i els serveis socials de l'Ajuntament d'Alcoi, encarregats de realitzar les anàlisis socials de les famílies que ho requerisquen donada la seua situació.

Dins d'una primera fase, ja s'han realitzat inspeccions que permeten mantenir actualitzada la identificació dels ocupants dels immobles i les seues circumstàncies familiars i socioeconòmiques, la situació dels habitatges respecte dels subministraments d'electricitat, aigua i gas, i també la detecció de pisos desocupats.

El pla inclou sessions informatives perquè els residents d'habitatges socials tinguen coneixement dels mecanismes existents que el Consell ha posat en marxa per a flexibilitzar el pagament de les seues rendes. Entre aquestes hi ha les bonificacions en la renda per família nombrosa o per nivell d'ingressos que pot arribar fins al 90% del total. Per als casos de veïns que hagen contret deutes per impagament de rendes o despeses comunitàries, s'ofereix la possibilitat de subscriure acords d'ajornament de deute estudiant cas per cas.

El pla d'intervenció suposarà també l'organització de campanyes informatives en relació amb les comunitats de propietaris i busca conscienciar els veïns de la necessitat d'una bona convivència i mantenir els elements comuns en bon estat.

La consellería d'Habitatge ha adjudicat nou habitatges en règim de lloguer social a Alcoi a famílies amb escassos recursos econòmics.  La directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, ha assistit a l'adjudicació dels habitatges acompanyada per la regidora d'Habitatge, María Baca. Després d'això, s'han reunit per a valorar la situació del parc públic de la Generalitat en el municipi. 


Marín ha precisat que de les nou famílies a les quals s'ha cedit un habitatge, tres d'elles són persones que han regularitzat la seua situació, ja que es trobaven sense contracte.

Aquestes famílies s'han beneficiat de la nova mesura del Consell per la qual s'ha de regularitzar la situació d'aquelles persones que, encara que complien requisits per a subrogar-se en el contracte de lloguer de la habitatge públic en què resideixen, van quedar en situació irregular per presentar la sol·licitud fora del termini legal per a fer-ho.

Es tracta de persones que, en molts casos, residien amb els seus progenitors en un habitatge en lloguer del parc públic de la Generalitat. El titular del contracte solia ser el progenitor, però una vegada mort aquest, els descendents havien de comunicar-ho a la conselleria per a dur a terme el canvi de nom del contracte d'arrendament en un termini determinat establert per la llei a fi d'accedir a la subrogació. S'ha constatat que en la majoria dels casos, compleixen els requisits per a ser adjudicataris d'un habitatge social. Inclús, en molts d'ells, es troben en situació de vulnerabilitat social.

D'altra banda, en la reunió s'ha comunicat a la regidor que la Conselleria ha reservat dos pisos del parc públic que es destinaran a desplegar un programa d'inclusió social previst en el municipi.
Així mateix, la Conselleria està treballant en la reparació de nou habitatges, que pròximament seran adjudicats a les famílies del municipi amb majors necessitats habitacionals.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content