CONSUM

L'OMIC recupera més de 37.000 euros

Augmenten les denúncies i les consultes front a la baixada de reclamacions

jueves, 22 de enero de 2015
Estefanía Blanes.
Estefanía Blanes.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Alcoi va recuperar durant l’any 2014 al voltant de 37.000 euros per als usuaris d’aquest servei de l’Ajuntament d’Alcoi, fruit de la tramitació de 566 expedients de mediació que va tramitar l’equip de l’oficina.

Així es reflecteix al balanç anual del servei, que mostra un descens d’expedients de reclamacions de consum respecte a l’any anterior (quan es van tramitar 712 expedients), per la qual cosa també hi ha un descens en la quantitat recuperada, ja que el 2013 van ser 48.000 euros. No obstant, tal i com se subratllen els responsables del propi servei, encara hi ha molts expedients en marxa, per la qual cosa la quantitat recuperada a dia de hui augmentarà al llarg de les properes setmanes.

Respecte a les consultes que ha atés l’equip de l’oficina durant 2014, han estat un total de 1.699 (front a les 1.424 de l’any anterior); s’han tramitat durant el passat any un total de 30 queixes (també minven respecte a  les 36 de 2013); i finalment, s’han tramitat 28 denúncies, més del doble de les 10 de l’any anterior.

Nous serveis

El 2014 ha estat un any intens per a l’OMIC, amb diverses novetats d’importància en el servei. D’una banda, es va posar en marxa la nova pàgina web http://alcoi.redomic.com/ que, a més d’oferir àmplia informació sobre diversos aspectes relacionats amb el consum i amb els drets i obligacions dels ciutadans i les empreses, també facilita la tramitació d’expedients mitjançant ferramentes virtuals. A banda, l’oficina ha posat en marxa dos nous serveis d’informació i assessorament: en col·laboració amb l’associació Apredef (Asociación para la Defensa de Afectados por Productos Financieros de Alto Riesgo), un servei d’assessorament i informació al voltant d’abusos bancaris; i en col·laboració amb l’associació Adicae (Asociación de Consumidores y Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros), l’assessorament i informació a les persones afectades pels casos Fórum-Afinsa. Dins aquesta mateixa línia, precisament, l’oficina ha convocat per al proper dilluns 26 a les 20 hores a l’Àgora una nova assemblea informativa per als afectats de l’anomenat ‘cas Fórum’.

La regidora de Consum Estefania Blanes subratlla que l’OMIC “viu una etapa molt intensa, amb un repunt de la seua activitat en la defensa i salvaguarda dels drets dels consumidors. El seu equip de professionals està portant a terme un gran treball d’atenció als ciutadans en general que tenen algun tipus de problema com a consumidors, però també en l’atenció a col·lectius d’afectats per problemes concrets, com els que pateixen les conseqüències del ‘cas Fórum’ o les persones afectades per condicions abusives en les seues hipoteques. Des de la Regidoria constatem que hi ha un major nivell d’exigència entre els consumidors, i això és positiu perquè un dels nostres objectius és que els ciutadans tinguen major consciència dels seus drets, i que puguen exercir aquests drets. Per això l’oficina seguirà treballant per atendre les peticions d’informació, queixes i reclamacions dels ciutadans d’Alcoi. I també d’altres localitats, ja que hi ha vora 150 consultes de fora de la ciutat en l’estadística anual, i això demostra que l’oficina és tota una referència al nostre entorn”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content