ESTALVI MUNICIPAL

Medi Ambient millora l’eficiencia energètica del Centre Cultural i del Font Roja Natura

L’ Ajuntament ha invertit 18.000 euros en l’aplicació de diferents mesures contemplades en el Pla de Actuacions d’Energía Sostenible

miércoles, 10 de diciembre de 2014
Edifici del Centre Municipal de Cultura Mario Silvestre
Edifici del Centre Municipal de Cultura Mario Silvestre

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha portat a terme una sèrie d’actuacions per millorar l’eficiència energètica a dos edificis municipals: el Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ i l’edifici Font Roja Natura, dins el Pla d’Actuacions d’Energia Sostenible (PAES).

A principis de 2014, i en el marc estratègic del PAES, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi a través de l’empresa Innovasem Ingenieros SL va realitzar les Certificacions Energètiques tant de l’edifici Font Roja Natura com del Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ obtenint, en els dos casos, una qualificació energètica de categoría C.

Aquestes Certificacions Energètiques inclouen una anàlisi tècnica de les instal·lacions consumidores d’energia (lluminàries, calefacció, aparells elèctrics, etc.) i una sèrie de recomanacions de millora d’aquestes.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcoi ha invertit prop de 18.000€ en un sèrie d’actuacions destinades a millorar l’estalvi i l’eficiència energètica en aquestos edificis. En concret, el que s’ha fet ha estat el següent:

- Centre Cultural. Inversió de més de 6.000€: S’han col·locat detectors de presència a la planta semisòtan –on s’hi troba l’arxiu- i a les sales d’exposició; s’han canviat els tubs existents per uns tubs de tecnologia led a les sales de lectura de la biblioteca; s’han canviat les lluminàries a les sales d’exposicions, incorporant tecnologia led; regulació de les lluminàries a les oficines i despatxos.

- Edifici Font Roja Natura. Inversió de més d’11.000€; s’ha col·locat una estufa de biomassa a la casa del guarda; col·locació de làmines protectores aïllants de la radiació solar als vidres de les finestres de la segona planta que tenen  una orientació cap al sud; canvi de les lluminàries a tecnologia led a la planta principal i a la planta semisòtan (sala d’exposicions).

Segons explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “aquestes intervencions, junt a altres iniciatives que recentment hem dut a terme com la instal·lació d’equips d’escalfament d’aigua de dependències esportives, formen part de les tasques que anirem portant a terme per aconseguir major eficiència energètica en tots els edificis municipals. En la mesura de les nostres possibilitats, anirem invertint per complir un doble objectiu: incrementar l’estalvi energètic en les factures de les dependències municipals, i per tant el cost que hem d’assumir tots els ciutadans; i com a segon objectiu, contribuir a la sostenibilitat gràcies a una major eficiència i a un menor consum d’energia”.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content