HOY POR HOY

“Només a la Font Roja hi ha més de 800 espècies de bolets”

El biòleg Antoni Belda presenta el llibre ‘Bolets del País Valencià’, que recull dades per a una col·lecta ordenada i sense risc

martes, 17 de noviembre de 2015
Antoni Belda.
Antoni Belda.

Antoni Belda ha coordinat el llibre Bolets del País Valencià, editat per la Universitat d’Alacant. És una guia que fa un recorregut per les espècies més significatives que es poden trobar al territori valencià. “L’objectiu d’aquest llibre és introduir el lector en el fascinant món de la micologia, és a dir, dels bolets i el seu entorn”, afirma Belda en l’entrevista concedida a RÀDIO ALCOI. Al llibre figuren, il·lustrades amb multitud de fotografies, les espècies més representatives del País Valencià, les seues propietats culinàries, ecològiques, toxicològiques i fins i tot psicotròpiques.

Belda destaca que “aquest llibre pretén oferir al lector eines per a entendre i distingir els bolets, tant aquells tòxics d'aquells comestibles, com a un supermercat una espècie d'un altra per tal que no ens donen gat per llebre”. El biòleg alcoià assenyala que l’afició per la micologia va en augment, la qual cosa fa que cada vegada s’arrepleguen noves espècies, a banda dels clàssics esclatasangs i bolets de xop. Segons diu, només al Parc Natural de la Font Roja hi ha més de 800 varietats.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content