AGRICULTURA

Un jutge denega l'entrada a la Conselleria a una parcel·la afectada per xylella

Les parcel·les es troben una a Beniardà i una altra a Alcalalí - Les associacions d'afectats veuen una porta oberta al canvi de protocol, lluny de l'eradicació

sábado, 16 de marzo de 2019

Una de les parcel·les afectades per xylella, amb els ametllers arrancats

Per primera vegada, un jutge ha denegat l'entrada a la Conselleria d’Agricultura a una parcel·la afectada per xylella fastidiosa. Les associacions d'afectats veuen així una porta oberta al canvi de protocol. 

El jutjat número 2 d'Alacant ha rebutjat la petició de l'Administració i li ha prohibit accedir a una parcel·la de Beniardà i una altra d'Alcalalí, afectades per xylella fastidosa, per a la seva eradicació. Les associacions d'afectats per la bacteria celebren que s'aporte així un "bocí d'esperança", que, diuen, demostra que l'eradicació no és l'única opció per a combatre la xylella, posant sobre la taula el pla de contenció que sol·liciten des de fa any i mig. Ho ha explicat en l'Informatiu Comarcal d'aquesta emissora el vicepresident i portaveu de l'Associació d'Afectats per Xylella fastidiosa, AXFA, és Francisco Molines.

Ja s'han detectat 9 brots, que han afectat a 76 municipis, també al Comtat, com Quatretondeta. El grup local de coordinació sobre xylella ha manifestat la seva disconformitat sobre la campanya de tractament impulsada pel Servei de Sanitat Vegetal. La crítica, que els afectats faran arribar a la Conselleria d'Agricultura, va en dues direccions: el preu del producte que es va a comercialitzar pels cultius, Lambda cihalotrin 10%, a 80 euros el litre, i que la seua aplicació no tinga en compte la superfície afectada per males herbes.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content