PARTICIPACIÓ

Una votació popular decidirà l'assignació de 400.000 euros del pressupost

Del 2 al 6 de març els ciutadans triaran les millors propostes de les 13 selecionades

sábado, 28 de febrero de 2015
Estefania Blanes i Roderic Ortiz.
Estefania Blanes i Roderic Ortiz.

El veïns d’Alcoi han de triar d’entre 13 propostes plantejats pels propis ciutadans els projectes que tindran dotació econòmica al pressupost municipal de 2015. El procés es resoldrà mitjançant una votació popular de les propostes sorgides a les assemblees celebrades als diferents barris. Del 2 al 6 de març qualsevol alcoià censat podrà votar presencialment o per Internet.

Amb aquesta votació, els veïns repartiran els 400.000 euros assignats pel Govern municipal. Per tal d’informar de la votació, l’Ajuntament ha convocat per a dilluns 2 de març, a les 19.30 hores a l’Àgora, una assemblea oberta informativa.

Així, els majors de 16 anys empadronats a Alcoi podran acudir entre el 2 i el 6 de març a fer la seua votació a diferents seus: de matí, al servei d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament o bé al Departament de Participació Ciutadana.

De matí i vesprada, es podrà acudir a la Biblioteca Central; a l’Agència de Lectura de la Uixola i a la Biblioteca de Zona Nord. La Regidoria de Participació recorda que s’ha de presentar el DNI en vigor, i complimentar l’imprés on apareixen les pròpies propostes, el qual estarà disponible al punt de votació o també pot descarregar-se ací.

Per votar per Internet, s’ha d’accedir a la web http://alcoiparticipa.alcoi.org i seguir les instruccions que apareixen a la pròpia pàgina. Es podrà votar des de dilluns 2 de març a les 9 hores fins el divendres 6 de març a les 20.30 hores.

La regidora de Participació Ciutadana, Estefania Blanes, destaca que “al llarg de les últimes setmanes els tècnics municipals han estat estudiant cada proposta per tal de fer una valoració aproximada del seu cost, perquè creiem que és molt important que tothom sàpiga quina inversió aproximada necessita cadascuna de les propostes que es van triar a les diferents assemblees celebrades durant el procés. Ara, tenim ja les valoracions, i com abans millor celebrarem el procés de votacions, per poder enllestir el Pressupost Municipal el més prompte possible”.

Blanes ha convidat a tota la ciutadania a participar a les votacions: “La votació és totalment oberta, i es pot fer presencialment a diferents punts de la ciutat, o des de casa a través d’Internet. Hem volgut posar les coses fàcils per què tota la ciutadania puga marcar les seues preferències, tractant d’aconseguir la màxima participació en aquesta fase. Per això, convidem a totes i tots a votar, a expressar les seues preferències, per decidir conjuntament en què invertir els diners de tots els alcoians”.

Llistat de propostes i valoració econòmica

 1. Habilitar un Centre Social polivalent per al barri de l’Eixample i de Santa Rosa (250.000 €)
 2. Construir una pista coberta al camp de futbet del poliesportiu de Batoi, per a fomentar i millorar l’escola esportiva del barri (200.000 €)
 3. Pla Integral d’Accessibilitat: estudi de la segona fase (arquitectura) i partida per a la seua execució (accessos a edificis, senyalitzacions, etc.) (96.000 €)
 4. Habilitar, mantenir i gestionar un espai per a poder fer concerts amb una capacitat de 400 persones (75.000 €).
 5. Parc de Cantagallet i Parc de la Zona Nord: 1. Fer un procés participatiu per a decidir sobre els seus usos i equipaments; 2. Inversió inicial (71.150 €)
 6. Tractament per a no esvarar-se, a les voreres del centre (marbre) i a les del carrer Isabel la Catòlica (60.000 €)
 7. Reparacions al clavegueram de Batoi: contractar un estudi dels desperfectes del barri i inversió inicial per a la primera reparació, la de la rotonda (50.000 €)
 8. Av. Hispanitat: construir ressalts als passos de zebra per a reforçar la seguretat dels vianants (46.500 €)
 1. Construir dos zones de passeig de gossos al Centre: damunt de l’aparcament del carrer Músic Gonçal Blanes i al barri de la Sang (43.000 €)
 2. Ressalts: reparació dels ressalts que es troben al C/ Oliver, Escultor Peresejo i Alacant (20.000 €)
 3. Habilitar un hort escolar per al col•legi públic Sant Vicent, als terrenys que es troben al costat de l’antic dipòsit d’aigua de Bellavista (12.000 €)
 4. Urbanitzar per a vianants la continuació del carrer Ràdio Alcoi fins al carrer Perú (12.000 €)
 5. Construcció d’una vorera a la Zona Nord, en concret a la rotonda de la plaça Agustí Albors i al carrer Pare Poveda (10.000 €)
Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content