HORA DEL MEDI AMBIENT

Xylella: zona zero

Un equip de RADIO ALCOY recorre la primera parcel·la de la província afectada pel bacteri que amenaça la producció d'ametla i el paisatge de la comarca

lunes, 05 de febrero de 2018
La primera parcel·la on fou detectada xylella ha quedar arrassada pel protocolo d'erradicació./ ISMAEL MAYOR
La primera parcel·la on fou detectada xylella ha quedar arrassada pel protocolo d'erradicació./ ISMAEL MAYOR

RADIO ALCOY ha estat a la zona zero de xylella fastidiosa, a Guadalest, a la primera parcel·la on va ser detectada el bacteri en ametllers de la província. D'allí s'ha estés a altres termes municipals de La Marina i de El Comtat, com Balones, Fageca o Famorca.

En 2012 els productors van començar a comprovar un descens en el rendiment d'uns ametllers que ja no existeixen. Han estat arrencats en aplicació d'un protocol d'erradicació que rebutja l'Associació d'Afectats per Xylella. El seu portaveu Adolfo Rives, sosté que cap altre país s'ha adoptat una solució tan dràstica.

L'Associació de Joves Agricultors (ASAJA) dóna suport a la reivindicació dels afectats. La tècnic del sindicat agrari a la comarca, Teresa Alemany, sosté que l'erradicació no és efectiva i que la legislació europea ofereix alternatives. Des de l'estiu la Conselleria d'Agricultura ha reconegut 5 brots de xylella a la província.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content