90 anys de moral

lunes, 10 de septiembre de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (lunes, 10 de septiembre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Alcoi s'ha convertit en una ciutat complidora en la celebració d'efemèrides i en el reconeixement a les entitats que superen el pas del temps. Com diuen alguns que la visiten per primera vegada, és una població repleta d'història i amb molta història del segle XX.

El 13 de setembre l'Alcoyano arriba als 90 anys, és un poc més jove que l'Elx o l'Hèrcules que en el 2022 en complirà 100.

Tal volta a l'Alcoyano li va sobrevindre l'èxit massa prompte, i als 17 anys d'existència ja estava en Primera Divisió. Va assaborir la mel quatre temporades i després es va convertir en la busca del Shangri-la.

Un desig, un somni que s'ha transmés de generació en generació. Els nostres pares havien vist a l'Alcoyano en Primera i ho contaven com un relat ,com el que ha viscut una gran proesa.

La gesta esportiva s'esvaïa però es va estendre una frase emblemàtica que resumia la capacitat per a suportar adversitats, per a no desistir, una de les poques frases que ha traspassat les barreres esportives i s'ha convertit en una popular expressió d`ànim que porta el nom d'un equip de futbol. Quatre temporades màgiques que han servit per estendre el nom de l'Alcoyano per tot arreu. El prestigiós periodista esportiu Julián García Candau va titular 'La moral del Alcoyano' al seu llibre sobre anècdotes futbolístiques publicat l'any 97. Luis Eduardo Aute no va poder evitar incloure la frase en una cançó homenatge al personatge Mariano, del desaparegut Forges i el nom de l'equip del Collao també ha aparegut en la gran pantalla.

A banda dels seus èxits esportius és sense dubte un dels grans legats que ha deixat  durant estos 90 anys. Però el camí no s'ha acabat i no se sap les sorpreses que ens pot donar l'Alcoyano en la pròxima dècada, quan es celebre el centenari del club.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content