À punt

miércoles, 20 de septiembre de 2017
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (martes, 19 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Hui fa just una setmana que va tindre lloc a València la presentació de la identitat visual del nou espai públic de comunicació valencià À punt. L’acte no sols va comptar amb una nodrida representació institucional, sinó que també va despertar l’interés dels sectors culturals i audiovisuals valencians, que volien ser testimonis de primera mà de l’estrena de la imatge corporativa del nou ens públic.

Al meu parer tant el nom –À punt–, com el logotip –una a minúscula blanca, coronada per un accent obert i inserida en un cercle compacte negre– tenen una filosofia darrere amb la qual es podrà estar o no d’acord, però en cap cas es podrà dir que no està ben argumentada.

M’explique. El diccionari defineix la locució adverbial a punt de les maneres següents: «en el moment oportú» o «preparat o disposat per a fer alguna cosa»; i a més en valencià també tenim la locució verbal estar a punt de que significa «faltar poc perquè es produïsca algun fet». Convindran amb mi que el significat de les expressions ha jugat un paper decisiu en la tria del nom de la nova radiotelevisió.

D’altra banda, els creatius van explicar que la imatge corporativa naixia amb vocació d'atemporalitat i voluntat d'apostar per la senzillesa, la versatilitat, el rigor i la transparència. El logotip compleix amb quatre objectius bàsics: el punt, que es pot interpretar com un lloc de reunió, una plaça o una paella, vol reunir els valencians per a compartir interessos comuns en la llengua pròpia; la lletra a minúscula simbolitza l'entreteniment i la joventut; l'accent obert subratlla el rigor informatiu; i els colors blanc i negre representen la transparència que ha de caracteritzar un servei públic.

Però potser el més important de tot va ser l’anunci de la directora general sobre el fet que la ràdio començarà les seues emissions abans de finalitzar l'any, igual que la pàgina web, mentre que la televisió estarà en marxa en el primer trimestre del 2018. No tinc raons per a dubtar de la paraula d'Empar Marco, conec bé la seua professionalitat i rigor, així com també em consta que és molt conscient de la necessitat dels valencians de disposar de mitjans de comunicació públics que vertebren i cohesionen el país, amb qualitat, amb respecte a la pluralitat i, per descomptat, en valencià. Fem-ho possible. Nosaltres ja estem a punt.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content