Alcoi, nucli de creació de talent 

lunes, 09 de marzo de 2020
JORDI ORTIZ GISBERT
JORDI ORTIZ GISBERT

Escritor

La Columna - (lunes, 09 de marzo de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí
La nostra ciutat és un niu de referents de tot tipus: culturals, esportius, polítics, intel·lectuals, etc. La distinció de Capital Cultural Valenciana reforça aquesta idea.
 
Probablement a Alcoi tenim bones bases per a repensar la cultura a tots els nivells: cultura com a dret. La cultura com a eina de ciutadania. “La cultura no es una actividad del tiempo libre; es lo que nos hace libres todo el tiempo” afirma l'escriptora Luisa Etxenike.
 
El talent necessita d'un ecosistema adient. A Alcoi tenim grans plataformes: conservatori i bandes de música, escola d'art, universitats, esdeveniments com la Mostra de Teatre, festes amb una gran càrrega patrimonial, etc. Al que se li suma un potent teixit associatiu, ben vertebrat pel Consell de Cultura d’Alcoi. Aquest ecosistema de creació ha de continuar explorant-se, és una marca de ciutat que repercuteix en el dia a dia de la vida de la gent. 
 
El sociòleg Antonio Ariño afirma que la “gestió cultural és ara més important que mai. Es necessària per a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment de les més excloses”.
 
La cultura també canvia als ritmes que el món canvia. S'ha d'estar repensant contínuament. Aprofitem aquest any de capital cultural valenciana, per a interrogar-nos sobre la força de la cultura.
Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content