Alcoi-Xàtiva

lunes, 03 de abril de 2017
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (lunes, 03 de abril de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La setmana passada, Íñigo Méndez de Vigo y Montojo, que es el Ministre de Cultura i Educació -encara que amb un cognom tan complet puga semblar un personatge de El Guerrero del Antifaz- va anunciar que el Govern Central posaria un pleit a la Generalitat si el conseller Marzà no retirava el decret de plurilingüísme (la que sembla és -per a alguns-  la nova bèstia parda de la gent del Botànic).

El motiu, va dir el ministre és "vetllar perquè en Espanya cap ciutadà se senta discriminat"... Tant de bo, aquestes paraules, en compte de haver-les dit ell, les haguera pronunciat el seu homònim de Foment: De La Serna, que també es diu Íñigo i també té cognom compost... I així ens podria haver explicat qué signifiquen eixos 1.882 milions d'euros que Rajoy va anunciar per a millorar els rodalies de Catalunya quan a la Comunitat Valenciana literalment ens han pres el pèl en matèria d'Infraestructures ferroviàries als últims anys. Perquè dels 3.400 milions que hi havia previstos gastar entre 2010 y 2020, només en portem licitats quinze.

I dins d'aquesta xarxa moribunda, com no, l'estrela no podia ser un altra que la línia Alcoi-Xàtiva, que com a molt ha rebut en aquestos set  anys inversions per valor de 400.000 euros. El tren Alcoi-Xàtiva: jo no sé vostés però des de sempre que l'he conegut en estat precari. Vaig estar en la manifestació quan era un xaval i l'agafava cada cap de setmana per anar i tornar de València quan estudiava, de vegades imaginant que era un tren que travessava Àfrica (més que res per matar les dues hores i mitja de trajecte i perquè les condicions, tercermundistes, donaven molt de joc). Jo sí m'he sentit i encara em sent un ciutadà discriminat, però no pel plurilingüísme, sinó perquè estan deixant morir l'única connexiò fèrrea que tenim milers d'alcoians i de gent de la comarca. I això els ho dic als ministres Íñigo, als dos.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content