Altres malalties existeixen

jueves, 02 de abril de 2020
ENRIQUE MOLTÓ
ENRIQUE MOLTÓ

Enrique Moltó, climatòleg, és professor de Geografia a la Universitat d'Alacant

La Columna - (jueves, 02 de abril de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ha de quedar clar que la situació actual provoca un considerable desassossec i que són molts els temes que susciten interès i comentari: gestió política, geriàtric d'Oliver, teletreball, aïllament rural, classes a distància com a subjecte passiu i actiu, familiars i amics treballant en professions de risc, desocupació, etc.

No obstant això, en aquestes circumstàncies i aprofitant la declaració de Dani Rovira sobre el fet que pateix un càncer, m'ha fet recordar una etapa de la meua vida en la qual jo ja em vaig donar compte de les coses que valien la pena i que la sanitat publica m'havia salvat la vida amb eficàcia i amb afecte alhora.

És curiós perquè aquest famós còmic ha anomenat al càncer igual que el vam fer la meua dona i jo, “el bicho”, i com ell també opine que l'humor, a vegades negre, pot ajudar en determinades circumstàncies. Ara que un altre bicho és molt més famós, amb raó, jo recorde el suport que vaig rebre de la sanitat pública i de l'Associació Solc, que em va prestar tot el suport psicològic i social que vaig necessitar.

Fa 10 anys jo hauria estat terroritzat perquè les 'quimios' et deixen molt mal les defenses i molt exposat a qualsevol infecció com la del coronavirus, i em donaria per al·ludit quan es fera referència als grups de risc, com també ho fan els nostres majors. Ara mateix em recorde dels molts col·legues de malaltia que han d'estar espantats a més de per la malaltia per l'amenaça d'una infecció i vullc enviar-los tot el meu suport com també a tots eixos professionals que jo ja sabia que eren valuosos abans que passara tot açò.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content