Aniversaris

lunes, 22 de enero de 2018
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (lunes, 22 de enero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Celebrar aniversaris significa que gaudim de la vida, la compartim amb aquells que estimem i guanyem en experiències. Celebrar els 50 anys d'existència d'una entitat és una fita important perquè amb la trajectòria d'eixa entitat també es reflecteix el devenir del poble a què pertany. A Cocentaina estem d'enhorabona ja que hem celebrat els primers 50 anys de vida de Teló Teatre amb un seguit d'activitats al llarg del 2017 que tingueren el remat el passat 13 de gener amb una cloenda insuperable: un concert del cantautor valencià Paco Muñoz, acompanyat per cinc músics excel·lents i per les veus extraordinàries d'Apa, Ina Martí i el contestà Andreu Valor.

Escoltar i sentir el Romanç del Penyal, rememorar Què vos passa valencians o emocionar-nos amb els versos de Vicent Andrés Estellés o de Miquel Martí i Pol en la veu clara i diàfana de Paco o en les versions particulars dels nous cantautors valencians és d’agrair, ens dóna caliu a l'ànima i ens fa ser conscients de sentir-nos part d'un poble que cal estimar i encoratjar en el seu camí.

En 1967 les inquietuds teatrals d'un grup de jóvens es van veure materialitzades en Nova Generació, en 1981 canvià el nom primerenc pel de Catarsis. Grup d'Acció Teatral, i adquirí la seua denominació actual, Teló Teatre, en 1991. Des d'aquells moments inicials s’han sumat al projecte un gran nombre de persones que han canalitzat la seua estima per l’art dramàtic en el grup, que ens han inoculat el verí del teatre i que han contribuït a engrandir la cultura de Cocentaina.

Nombroses són les activitats que du a terme Teló Teatre com ara cursos d’interpretació, l’organització d’una Mostra de Teatre Amateur, o les representacions teatrals anuals, però personalment voldria destacar la Mostra de Teatre en Valencià a les Escoles, pel que significa de compromís amb l’educació dels nostres xiquets i xiquetes i per la tasca de difondre i fer estimar als més menuts el Teatre en majúscules.

Enhorabona a Teló Teatre i endavant, a per 50 anys més d’excel·lència teatral.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content