Avui no és un dilluns més

lunes, 15 de octubre de 2018
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (lunes, 15 de octubre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Quin paperot fer la columna després del que per a molts haurà segut un pont, intens i divertit. I avui, un dilluns dens, de cares llargues i de dir: “bo, anem; açò ha de passar per mí”.

En unes hores, com quan tornes de vacances, ja estàs a la rutina, i la mandra es converteix en una malaltia passatgera. Però a més, en realitat, la gran majoria de nosaltres no hauríem de tindre dret a la queixa. Més be al contrari. Hauríem de donar gràcies, i davant tot, donar exemple de que ens agrada viure, afrontar els dies amb un somriure i, especialment, hauríem de ser solidaris amb els que no ho poden fer. Per mil raons.

Per que un dilluns és per a ell, como qualsevol dia de la setmana. Un dilluns al sol, per culpa de l’atur. O perquè li dona igual dilluns o dimarts, perquè la seua batalla és la soledat, viure  sense ningú al costat i oblidat. Tot i que, el més dur, i al temps el que més mèrit te, és aquell que viu el dilluns amb el seu enfrontament amb una malaltia, seua o d’un amic o familiar.

Quan este dilluns a l’eixir al carrer per Alcoi tingues el plom del dia al teu cap, pensa en tots ells.

Per exemple, pensa amb totes eixes dones que viuen la seua batalla front al càncer de mama. El proper 19 d’octubre és el dia de posar en valor la seua lluita i tot el que fa falta investigar per eradicar o tractar la malaltia. Una de cada vuit dones el patiran a la seua vida, segons les dades de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Pensa amb elles, amb la gent de Mallorca que encara lluita (ja sense el focus mediàtic) amb les conseqüències de les inundacions; pensa amb l’última ‘patera’ que va naufragar al Mediterrani fa uns dies...

Avui no és dilluns, és un dia més per a viure i ser solidari. Un dia per deixar perdre la teua mirada per les muntanyes alcoianes, sentir la frescor de la matinada i somriure feliç. Que vaja bé!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content