Bocairent

viernes, 01 de febrero de 2019
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (viernes, 01 de febrero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ja estem en festes de Moros i Cristians. Són les primeres de l’any, les d’un poble germà. Bocairent sempre guanya al fred. Unes festes autèntiques, genuïnes, centenàries, d’un poble treballador i orgullós que crida vítol i vítol al seu patró Sant Blai. Unes festes on et sents en casa, on mai seràs foraster, on l’herbero sap com en cap altre lloc de Mariola, on la serra, tota a floretes, t’entra per tot el cos a ritme de marxa festera. On fas amics que no se t’acaben mai. 

Els Moros i Cristians de Bocairent perduren pràcticament igual que fa 150 anys, per uns carrers estrets, plens d’encant medieval, on s’amaguen actes festers que són tresors i que reforcen la identitat d'un poble que ha sabut mantindre i respectar les seues tradicions.

La nit de divendres comencen les festes amb la Nit de les Caixes, una màgica desfilada de fanals i redoblament de les caixes. Es commemora com el 1632 el poble de Bocairent, agraït per la curació de l'epidèmia que patia, va eixir amb tabals al carrer per a celebrar que Sant Blai era el patró de la vila. Dissabte seran les entrades, festers i festeres, capitans i capitanes, no lluiten per traure el ‘boato’ més espectacular, traslladen al públic l’emoció de representar amb dignitat i entusiasme el sentiment d’un poble. Una festa viva d’afirmació bocairentina però que també enforteix els vincles de veïnatge entre tots els pobles de Mariola.

Bocairent, és també la meua terra, esta terra que tant jo m’he estimat. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content