Bons propòsits

lunes, 16 de diciembre de 2019
JORDI PEIDRO
JORDI PEIDRO

Ilustrador y escritor

La Columna - (lunes, 16 de diciembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Vistes les dades que s'apropen i que aquesta és la meua darrera columna de l'any, davant la recomanació de persones que m'estimen, he pensat i he decidit deixar de costat el meu habitual estil àcid i fer una amabilíssima crida a la pau i l'amor. Ja que aquestos semblen ser temes vinculats, de manera recurrent a dades tan senyalades, deixant la resta de l'any al judici de cadascú si s'ha d'insistir en dits valors o entrar al joc del "todo vale".

I així ho faig. A més perquè el meu poble, el nostre poble, és el lloc ideal per a viure un particular Nadal. Tenim tant i tan especial per mostrar al món que moltes voltes no se sap ni per on començar. Gaudim de les nostres entranyables pastoretes, del nostre teatral bàndol, de la nostra afamada cavalcada... Per no parlar també de totes eixes iniciatives privades, sorgides de les ment i la il·lusió de molts particulars a rebuf de la tradició. Totes elles empenyorades en aportar el seu granet de sorra a la celebració nadalenca. Per proximitat i afinitat en nomenaré dues; la castanyera i el campament reial, que em semblen propostes delicioses.

El que passa és, que com deia l'escorpí a la granota, jo sóc així.

I no puc deixar de pensar el que opina l'extrema dreta del Betlem i de si quedarà algun dels seus personatges si ells apleguen al poder. Com tampoc puc tancar els ulls davant l'evidència de que el món se'n va al fem com no agafem mesures de manera radical i immediata, per detenir el desficaci que amb ell estem fent. Ni oblidar la de gent que recercant una vida millor, un any més, se l'ha engolit la mar. I que dir dels que volen mantenir conceptes tan arcaics com país o nació? Gent que no s'adona que, a un futur més o menys proper -jo sóc dels que opine que quasi immediat- els únics països que hi haurà al món s'anomenaran República de Google, Regne d'Inditex, o Estats Units de la FIFA. I que a aquestos països sense delimitació física, continuaran havent rics -cada volta menys però amb més poder- i pobres -cada volta més i més desgraciats...

Malgrat el que puga semblar, a casa, el cuixot està al perniler i el champagne a la fresca, així que bon Nadal i que l'Any Nou ens porte a tots una mica de coneixement.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content