Capital cultural

jueves, 05 de marzo de 2020
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (jueves, 05 de marzo de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Els títols i els nomenaments tenen la importància que cadascú vulga donar-li.Alguns resulten molt pomposos, altres són més soroll que altra cosa i molts passen desapercebuts. En canvi ,de vegades, la distinció és pura lògica, qüestió de temps, perquè no podia ser d'altra manera.

És el cas del reconeixement   per part de la Generalitat  a Alcoi com a capital cultural a partir del 25 d'abril. Un prestigiós músic de València comentava fa poc ,abans d'una actuació a Alcoi, la increïble activitat cultural de la ciutat i la qualificava com una de les més prolífiques de la Comunitat.

L'avantatge d'Alcoi respecte a altres llocs és que la cultura s'ha compaginat d'una manera natural amb el dia a dia de la ciutat. Tot i que hi ha 'enterats', 'llestos' i 'erudits marcians', s'ha obert a tot el públic que ha vist continuament en la programació mensual, obres de teatre,recitals, concerts, exposicions, presentació de llibres, homenatges. Una gran varietat d'activitats per a triar que ha servit per a crear un públic curiós, interessat i també crític.

Una cultura que a més presenta un aspecte cridaner perquè moltes vegades el que acudeix com a espectador és després  protagonista d'un altra activitat. Un cercle que genera i recrea.

La cultura està propera, quasi inclosa en el paisatge i com deia Jordi Peidro en l'annex del document en el qual més de 100 personalitats raonaven el perquè de la distinció, s'ho mereix “per la inesgotable creativitat dels seus ciutadans”.

Tot sembla molt bé, però té una pega. És paregut a la carabassa que es transforma en carrossa en La ventafocs. La capitalitat només dura un any. I Alcoi ha fet mèrits suficients perquè siga permanent.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content