Carmen Llorca

viernes, 22 de noviembre de 2019
JORDI ORTIZ GISBERT
JORDI ORTIZ GISBERT

Escritor

La Columna - (viernes, 22 de noviembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El darrer 9 d'octubre, la Generalitat Valenciana va reconeixer el treball d'una alcoiana il·lustre. Carmen Llorca Vilaplana (1921-1998). Va jugar un paper important en la transició que duu a la Democràcia del 78 i, més important si cap, a la convergència d'Espanya a la Unió Europea.

Historiadora, escriptora, funcionaria i política. Va fer carrera a Madrid, on es va doctorar al 1948. La seua tasca política comença als últims anys del Franquisme, on va ser la primera dona presidenta de l'Ateneu de Madrid (1974). Amb la reforma política i l'obertura al nou sistema constitucional, va impulsar l'Organització de Dones Indepedents (OMI) des d'on treballarien per "l'emancipació de la dona".

 

Vinculada als corrents conservadors i democristians, Llorca va formar part de Coalición Democrática, Alianza Popular i el Partit Popular. Va ser diputada al Congrés de 1982 a 1986. Amb l'entrada d'Espanya a la UE, es triarien als 60 primers eurodiputats espanyols, entre ells Carmen Llorca. Tan sols 5 representants (de 60) eren dones. L'alcoiana va ser eurodiputada des de 1986 fins 1994. Va arribar a ser vicepresidenta del Grup Popular Europeu i de la Comissió de Drets de la Dona.

Tota una carrera política i professional interessantíssima que la fa mereixedora del premi 'Lluís Vives' de la Generalitat Valenciana.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content